Rize’de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen "Vekâletle Kurban Organizasyonu Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Rize Anadolu  İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda il genelinde görev yapan  personelin  katılımıyla düzenlenen program, Kur’an Kursu Öğreticisi Rahmi Çörek’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın açış konuşmasıyla başladı.

Bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü çalışmalardan söz ederek tevhidin temsilcileri olarak din görevlilerine çok iş düştüğünü ifade etti.

Genel Müdür Albayrak, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinden   bahsederek, Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve ilçe  Şubelerinin  bu faaliyetlerdeki katkısına değindi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kurbanın insani ve tebliğ boyutuna değinen Albayrak, bu milletin varlıkta ve darlıkta her zaman görev başında olduğunu, himmet adı altında dini istismar edenlere necip milletimiz gereken cevabı vermiştir, şeklinde konuştu.

Albayrak, ülkemizde ve tüm dünyada mazlumların yolumuzu gözlediğini belirterek konuşmasını tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan