Mekke Koordinasyon Merkezi Vaaz İrşat Ekip Başkanlığı tarafından düzenlenen hacı adaylarına yönelik vaaz programında konuşan Bünyamin Albayrak "Bizi tanıyanlar, en yakınlarımız, ailemiz hacdan önceki hayatımızla hacdan sonraki hayatımız arasındaki değişikliği çok net bir şekilde hissetmeliler." dedi.

- Kabeye bakan bu gözler harama bakmamalı

Haccın ahiret hayatı için azık hazırlama oldugunun altını çizen Albayrak vaazını "Biz şu anda azık hazırlıyoruz. Heybemize neler doldurmalıyız? Kabe-i Muazzama'ya bakan bu gözler bundan sonraki hayatımızda harama bakmamalı." şeklinde sürdürdü.

- Bu topraklardan Rasülüllah'ın ahlakıyla dönmeliyiz

Bir müslümanda bulunması gereken erdemleri Peygamber Efendimiz ve sahabeden örneklendiren Albayrak "Her adımında Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesellemin hatıratı bulunan bu mübarek topraklardan onun ahlakıyla dönmeliyiz. Hepimize Hz. Ebu Bekir'den doğruluk, Hz. Ömer’den adalet, Hz. Osman'dan haya, Hz. Ali’den ilim ve şecaat, Hz. Hatice'den, Hz. Ayşe’den, Hz. Fatma'dan edep, haya ve iffet Hz. İbrahim'den sadakat, Hz. İsmail'den teslimiyet doldurarak gitmeliyiz bu topraklardan." dedi.

Dinde sadakat vurgusu yapan Albayrak "Sahabe Kiram efendilerimizin Peygamber Sallallahu Aleyhi Veselleme olan itaatleri bağlılıkları bizim hayatımızda da yer almalıdır." şeklinde konuştu.

Kötü huyların burada terkedilmesi gerektiğine işaret eden Albayrak sözlerini şu ifadelerle tamamladı "Cemeratta Şeytan'a atacağımız her bir taş, hayatımızdan yalanı, gıybeti, iftirayı, dedikoduyu, kötü sözü, malayani bütün haramları söküp çıkarmalıdır."

Editör: Mehmet Çalışkan