Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, 2022 yılının ilk kariyer programını 9 Mart'ta gerçekleştirdi.

Konya İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen program, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş'ın selamlama konuşmasıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının fakülte mensupları için önemli bir değer ve istihdam alanı olduğunu vurgulayan Altıntaş, katılımları dolayısıyla Akkuş'a teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, Diyanet'in istihdam imkanlarına dair bir sunum yaptı.

Akkuş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarihi ve teşkilat yapısına dair bilgi verdi.

Başkanlık bünyesindeki hizmet alanlarını ve imkanları ayrı ayrı ele alan Akkuş, kurumun geleceğinde İslami İlimler Fakültesi öğrencilerine önemli görevler düşeceğini ifade etti.

Hizmette öncelikli amacın ilahi rıza olması gerektiğine dikkati çeken Akkuş, imam hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği ile başlanan vazifede hizmet basamaklarının birer birer aşılması ve Başkanlığın farklı kadrolarından istifade edilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Bunun için yapılması gerekenin inanmak ve çalışmak olduğunu vurgulayan Akkuş, Kur'an eğitiminin ve İslami ilimler temel yeterliliğinin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatında gerek idari gerekse diğer görevlerde bulunabileklerini söyleyen Akkuş, yurt dışında dünyanın her bir köşesinde hizmetlerinin bulunduğunu ve buralarda İslam'ın sancaktarlığını yapacak, inananlara ve insanlara hizmet sunacak gençlere ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bunun için yabancı dilin vazgeçilmez olduğunu sözlerine ekleyen Akkuş, öğrencilere bu yeterlilikleri elde etmek için zamanlarını iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kurum olarak yapılan sınavlardaki asıl amacın kaliteli din gönüllüleri seçmek olduğunu, bunu sağlamak için de gençlerin okurken, çalışırken ezberleme değil özümseme ve sonrasında yaşamayı hedeflemeleri gerektiğini söyledi.

İki hususun çok önemli olduğuna dikkat çeken Akkuş, öğrencilere "bilgi sahibi olma" ve "çözüm adamı olma" konusunda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Akkuş, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Editör: Mehmet Çalışkan