İdlib’ten gelen şehit haberlerinin ardından Türkiye bir ve beraber olmanın en güzel örneğini sergiledi.

Cuma namazı öncesinde 96 bin camide şehitler için Kur’an’ı Kerim okundu, dualar edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye genelindeki 96 bin camide din görevlilerince okunan “Hak Uğrunda Mücadelemiz, Birlik ve Beraberlik Ruhumuz” konulu cuma hutbesinde, birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu diri tuttukça karşı konulamayacak hiçbir hain saldırı, elde edilemeyecek hiçbir zaferin olmadığı vurgulandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay Habib-i Neccar Camii’nde cuma hutbesi irad etti.

Başkan Erbaş; “Bizi biz yapan, bizi millet yapan değerlerimizin etrafında kenetlendikçe, kazanamayacağımız hiçbir mücadele yoktur. Birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu diri tuttukça, karşı koyamayacağımız hiçbir hain saldırı, elde edemeyeceğimiz hiçbir zafer yoktur. Hiç şüphemiz yok ki Cenâb-ı Hakk’ın yardımıyla hainlerin oyunları bozulacak, zalimlerin tuzakları ayaklarına, hileleri başlarına dolanacaktır. Dün olduğu gibi bugün de zafer, hakkın ve hakikatin yanında yer alan aziz milletimizin olacaktır.” dedi.

Cuma namazının ardından milyonlarca vatandaş, İdlib’te terör örgütleriyle mücadele eden Mehmetçik ve bu uğurda şehit düşen kahraman askerlerimiz için ellerini duaya açtı.

Editör: Mehmet Çalışkan