Erdoğan, TİGEM 69. Geleneksel Hasat Bayramı etkinliği kapsamında Polatlı Tarım İşletme Müdürlüğü’nde bulunan hasat alanına geldi.

Hasat öncesi dua yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın şu niyazda bulundu:

“Allah’ım bizlere helalinden bol rızıklar, bol ürünler nasip eyle. Allah'ım çiftçimize kolaylıklar nasip eyle. Allah'ım bizlere kıtlık, kuraklık gösterme. Ya Rabbelalemin deryalar gibi doldurduğun bulutları yağmurlar şeklinde indirerek topraklarımızı bereketlendir. Allah'ım bizleri her türlü kötülüklerden muhafaza eyle, musibetlerden muhafaza eyle, görünür görünmez afetlerden, sel, yangın, deprem felaketinden bizleri muhafaza eyle. Ya Rabbel alemin milletimize, işçimize, köylümüze, çiftçimize çalıştıklarının karşılığını bol bol ihsan eyle. Allah'ım burada hasat bayramımızda bol ürünlerle bizleri mükafatlandırdığın gibi yarın amellerin tartıldığı hesap gününde hayır ve hasenat yaparak, ibadetlerini yapmış bir şekilde senin huzuruna gelmeyi bizlere nasip eyle. “

Erdoğan, yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörle hasat yaptı

Duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile biçerdövere bindi. Erdoğan,  biçerdöveri kendisi kullanarak buğday hasadını gerçekleştirdi.

Erdoğan daha sonra hasattan elde edilen buğday hakkında TİGEM Genel Müdür Ayşe Ayşin Işıkgece'den bilgi aldı. 

Bakan Pakdemirli ile bindiği Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörü de kullanan Erdoğan, traktörün arkasındaki pullukla tarla sürdü.

Traktör hakkında bilgi alan Erdoğan, hasat alanında kendisini karşılayan Karaahmet Köyü çiftçileri ile de sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

Buğday hasadında Erdoğan'a Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti.

Camii açılışı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Binali Yıldırım’la birlikte Eskişehir’in Batıkent Mahallesi'ndeki Hacı Selim Üçler Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan