Akıncılar ilçesinde 650 yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen ve köy statüsünden mahalleye dönüştürülen İkizyurt Mahallesi'nde, hayırsever iş insanı tarafından yaptırılan caminin ibadete açılmasıyla 650 yıllık cami hasreti sona erdi. 

İlçeye 8 kilometre mesafede bulunan İkizyurt Mahallesi'nde, mahalle sakini Afer Varol, arsasını cami yapılmak üzere bağışladı. İstanbul'da yaşayan iş insanı Ümit Sözcü de caminin yapımını üstlendi. 

İnşaat çalışmaları tamamlanan caminin ibadete açılışı dolayısıyla bir tören düzenlendi. 

Törende konuşan Kaymakam Tayfun Deli, Türkiye'nin hayır konusunda dünyada örnek bir ülke olduğunu söyledi.

Hayır işlerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Deli, "Dünyanın milli gelirine göre en çok hayır yapan ülkesiyiz. Koskoca Amerika bizim kadar hayır yapamıyor. Yetimlere, garibanlara her zaman sahip çıkan, yardım eden ülke biziz. Bu caminin yıllar sonra ilk defa bu mahallemize yapılmasında emeği olan, arsasını bağışlayan ve caminin yapımını üstlenenlere teşekkür ediyorum." dedi.

diyanet haber

650 yıl sonra camiye kavuştular 

İkizyurt Mahallesi Muhtarı Edip Kılıç da mahallenin geçmişinin 650 yıl öncesine dayandığını dile getirerek, "Mahallemizde cami olmadığı için ibadetlerimizi ilçe merkezine veya komşu köylere giderek yapıyorduk." ifadesini kullandı. 

İş insanı Ümit Sözcü ise duygulu anlar yaşadığını belirterek, "Rabbim bu yaptığım hayırları inşallah anneme gösteriyor. Benim için doyduğum yer de kıymetlidir, fakat doğduğum yerler de kıymetlidir." şeklinde konuştu.

Akıncılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Sevinç, yerleşim yerinin kurulduğu günden bugüne kadar hiç camisinin olmadığını söyledi.

"İlk defa ezan sesi duyuldu"

Dernek olarak bu durumu iş insanı Ümit Sözcü ile paylaştıklarını ifade eden Sevinç, "İş insanımız Ümit Sözcü, bu konuda duyarlılığını gösterdi. İlk defa ezan sesi duyuldu, mahallemizde ilk defa namaz kılacağız." şeklinde konuştu. 

İlçe Müftüsü Osman Aluç'un yaptığı duanın ardından kurban kesilerek caminin açılışı gerçekleştirildi.

Camide kılınan ilk namaz sonrasında, cemaate yemek ikramında bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan