İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin değişik illerinden seçilen 25'i kadın 105'i erkek 130 imam-hatip, müezzin, Kur'an kursu hocası Türkiye İzcilik Federasyonu Ümraniye Hekimbaşı Eğitim Kampı'nda bir hafta süren eğitim aldı.

6 Nisan'da kampa giriş yapan izci lideri adayları oymak ve oba sistemleri kurularak bir hafta çadırlarda yaşadı. Burada izcilik federasyonun uzman hocalarından teorik ve pratik eğitim alan Diyanet görevlileri, bir haftalık eğitimin sonunda sınava tabi tutuldu. Sınavı geçen din görevlilerine sertifikaları törenle verildi.

Bundan sonra genç izcilere örnek önder olarak hayatlarına devam edecek din görevlilerini İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz ziyaret etti.

Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında 130 görevlinin izcilik eğitimi almalarından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

"Diyanet İşler Başkanlığımızın perspektifi insan merkezli din hizmetidir." diyen Yılmaz, "Dolayısıyla 'insanın olduğu her yerde olmak' anlayışıyla hareket ederek imamlarımızın, müezzinlerimizin ve Kur'an kursu hocalarımızın izcilik eğitiminden geçmelerini arzu ettik. Bunlar aldıkları eğitimden sonra kendi çevrelerindeki gençlerle daha yakından ilgilenecekler. İmam, müezzin ve kurs hocalarımız aldıkları eğitimleri çocuklara taşıyacaklar. Gençlere, irade eğitim konusunda yardımcı olacaklar." diye konuştu. 

"Gençleri dert edinenlerin bu eğitimden geçmeleri gerekiyor" 

Kartal Müftülüğünden kampa katılan Havva Parlak ise buradan aldıkları eğitimin kendilerine büyük katkı sunduğunu belirterek, "Müftülüklerde yapılacak programlarla buradan aldığımız eğitim ışığında gençlerimize ve çocuklarımıza daha faklı bir eğitim sunacağız. İnşallah bizler de başkalarına yardımcı olacağız." dedi.

Yaklaşık bir yıl önce Konya'daki Diyanet camiasına izcilik faaliyetlerinin başladığını anlatan Mehmet Cengiz de bu tür eğitimlerin sık yapılması gerektiğini vurguladı.

Fatih Babur ise şunları kaydetti:

"Burada özellikle 11-15 yaşları arasındaki çocuklara nasıl yaklaşmamız ve doğayı gençlere nasıl sevdirebileceğimiz konusunda dersler verildi. Alanda çocuklarımıza aktarmamız gereken eğitimi burada bilfiil yaşayarak gördük. Gençleri dert edinen tüm imam ve hatiplerin bu eğitimden geçmeleri gerektiğini düşünüyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan