Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında, Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Batıkent Çakırlar mevkiinde düzenlenen programa katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca düzenlenen programda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti.

Program kapsamında fidan diktikten sonra vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün burada sizlerle birlikte paylaştığımız şu güzel manzara ülkemizin 81 vilayetindeki 2 bin 23 ayrı noktada aynı anda yaşanıyor. 11.11.2019 tarihinde, saat 11.11'de, toplam 11 milyon fidan ve ağacı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır." dedi.

Türkiye'nin dört bir yanında fidan dikim alanlarını dolduran vatandaşlara şükranlarını sunan Erdoğan, "Ankara'daki fidan dikim alanından her yaştan, her meslekten, her meşrepten tüm tabiat aşığı kardeşlerime muhabbetlerimi gönderiyorum. Toprakla buluşturduğumuz bu fidanların ülkemiz, milletimiz ve 81 vilayetimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu.

Geleceğe nefes seferberliğinin, gördüğü yüksek ilgiyle hedeflerini aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştüğünü aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Rekorumuz bugün Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından Çorum'dan takip edilecek ve kayıtlara geçirilecektir. Milletimizin, özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın kampanyaya ilgisi, bu tarihin ve saatin önümüzdeki yıllarda da 'ağaç günü' olarak değerlendirilmesi fikrini ortaya çıkardı. Biz de bu fikri destekledik ve 11 Kasım'ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararını geçtiğimiz hafta imzaladım. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nün ülkemize, milletimize, gençliğimize, çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra her yıl, milletimiz takvimler 11 Kasım'ı ve saatler de 11.11'i gösterdiğinde fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktır."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise yaptığı duada şu niyazda bulundu:

“Fiilî duamızın bir nişanesi olarak diktiğimiz bu fidanları, rahmet ve bereketinle neslimiz için tertemiz nefes eyle Allah’ım. Lütfunla büyüt fidanlarımızı, bütün canlılar için müreffeh gölgeliklere dönüştür Allah'ım. Göklerde ve yerde her ne varsa lisan-ı haliyle seni tesbih eder. Diktiğimiz ağaçların yaptıkları tesbihatın sevabından bizlere ve tüm ecdadımıza ihsan eyle Allah'ım. Bu küçük fakat halisane amelimizi ilelebet sadaka-i câriye olarak makbul ve muteber eyle Allah'ım. Milletimizi ve memleketimizi rahmetsiz ve bereketsiz bırakma Allah'ım.  Vatanımızın her karış toprağına katından bir rahmet, bereket ve huzur ihsan eyle Allah'ım.  Sen tabiatı bizim faydamız için bize emanet ettin. Bizleri, emaneti gözetenlerden eyle Allah’ım. Diktiğimiz fidanlara can suyu verdik. Sen bu fidanları başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyamıza, tüm canlılara can eyle Allah’ım. Canlılara, cansızlara sığınak eyle. Gelecek nesillerimize nefes eyle Allah’ım. Bin bir kuşa ve hayvanata yuva olsun yurdumuz; dünyamızı cennet eyle Allah’ım. Amellerimizi salih eyle. Bizi, kendi elleriyle işledikleri sebebiyle düzen bozanlardan değil, yeryüzünü ıslah edenlerden eyle Allah’ım. Nesillerimizi tabiat sevgisiyle yetiştirmeyi bizlere nasip ve müyesser eyle. Onları çevrelerine, tabiata faydalı birer kul eyle Allah’ım. Zorluklarımızı kolaylaştır, sıkıntılarımızı def eyle Allah’ım. Hayırlı işler yapmada lütfunu ve inayetini bizlerden esirgeme Allah’ım! Devletimizin bekası, milletimizin refahı, insanlığın huzuru için yılmadan, usanmadan, büyük fedakârlıklarla çalışan ve milletimizin hizmetinde olan başta devlet büyüklerimiz olmak üzere tüm devlet görevlilerimize yardım eyle Allah’ım. Bu aziz topraklar için can verip, milletimize can olan tüm şehitlerimize rahmet eyle, gazilerimize sağlık ve selamet ihsan eyle Allah’ım.”

Editör: Mehmet Çalışkan