Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle Düsseldorf Dini Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Akpınar ve Krefeld DİTİB Yunus Emre Camii Başkanı Kenan Kiraz’ın katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen kütüphanede, Türkçe, Almanca ve diğer dillerden 1001 kitap yer alıyor.

Açılışta konuşan Krefeld DİTİB Yunus Emre Camii Başkanı Kenan Kiraz, "Okur severlerin ilgi ile takip edeceği bir mekanın camimiz bünyesinde hizmet vermesi, caminin amacına uygun bir meyvesi olarak değerlendiriyoruz.“ dedi. Okur severler kütüphaneye üye olduktan sonra, emanet kitap alabileceklerini kaydeden Kiraz; çay, kahve ve kitap buluşması için eşsiz bir mekân oluşturduklarını hatırlattı.

Kadim geleneğimizde camilerin külliye olarak inşa edildiğini söyleyen Düsseldorf Dini Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Akpınar, "Bizim cami geleneğimiz, camiler sadece ibadet yapılan mekânlar değildir. Aynı zamanda birer ilim merkezleridir. Camiler yanı başındaki kütüphaneleriyle çevresini bilgiyle aydınlatan ve eğiten mekânlardır. Bugün açılışını yaptığımız kütüphane ve okuma salonu bu amaca hizmet edecektir. İnanıyorum ki hayırda yarışmayı şiar edinmiş bir teşkilatın mensupları, camilerimizin müştemilatı içerisine, bundan daha güzel salonlar inşa edeceklerdir. Bu kütüphane ve salonumuzun hayırlara ve bereketlere vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kütüphane girişinde açılış kurdelesinin kesiminden sonra kütüphane ve okuma salonu gezildi.

Editör: Mehmet Çalışkan