Almanya'nın Bavyera eyaleti Schrobenhausen beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Merkez Fatih Camii’nin temeli atıldı.

Schrobenhausen’de inşa edilecek Merkez Fatih Camii ve Kültür Merkezi‘nin temeli pandemiden dolayı sınırlı sayıda resmi makamların katılımıyla sembolik bir törenle atıldı.

Temel atma törenine; Belediye Başkanı Harald Reisner, Güney Bavyera DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yılmaz, DİTİB Güney Bavyera Eyalet Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bal ve Bölge Müdürü Aykan İnan, Katolik Kilisesi papazı Georg Leonhard Bühler, Protestan Kilisesi papazı Gerhard Rupprecht ve Belediye Meclisi’ndeki parti temsilcileri katıldı.

5 sene beklendi, hedef 2-3 yıl içerisinde bitirmek

Schrobenhausen DİTİB Merkez Fatih Camii ve Kültür Merkezi Dernek Başkanı Durmuş Aki, yeni yönetimle 2-3 yıl içinde caminin açılışını hedeflediklerini söyledi.

Siyaset ve kilise temsilcilerinden camiye tam destek

Belediye Başkanı Reisner cemiyet ile iyi iletişimde kalarak beş sene içinde inşaatın başlama sürecini başardıklarını belirtti.

Güney Bavyera DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Yılmaz, Schrobenhausen’e yakışacak cami ve kültür merkezinin temel atma törenine siyaset ve üç dinin temsilcilerinin törene katılmalarının desteğin bir göstergesi olduğu için sevindiğini açıkladı.

DİTİB Bölge Müdürü İnan yeni caminin özellikle dinler arası ilişkiler için daha fazla imkan sağlayacağını vurguladı. Katolik Kilisesi papazı Bühler ve Protestan Kilisesi papazı Rupprecht ise, dinlerin ortak yanlarını vurgulayarak dini cemaatler arası desteğin her zaman tam olarak var olacağını ve her dinin yeterli mekanı olması gerektiğini söyledi.

Din Görevlisi Mustafa Aktaş’ın Kuran tilaveti ve Güney Bavyera DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yılmaz’ın duasının ardından cami ve kültür merkezinin temeli atıldı.

Schrobenhausen DİTİB Merkez Fatih Camii ve Kültür Merkezi, 6 bin metrekare arsa üzerine bin 700 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Tek minareli, iki kat ve iki bölümden oluşacak camide 350 erkek, 200 kadın olmak üzere aynı anda 550 kişi ibadet edebilecek. Ayrıca projede kütüphane, 400 kişilik konferans salonu, derslik, gençlik ve kadın merkezi, lokal ve 100’ün üzerinde otopark yer alacak.

Editör: Mehmet Çalışkan