Nürnberg kentinin en büyük kongre ve sergi salonu Meistersingerhalle’de gerçekleşen Mevlid-i Nebi programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr.Burhan İşleyen konuşmacı olarak katıldı.

Nürnberg bölgesi DİTİB derneklerinden 2 bin 500’ün üzerinde katılım ile gerçekleşen programın açılış konuşmasını Nürnberg Dini Danışma Kurulu Başkanı Fuat Gökçebay yaptı. Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Gökçebay, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve DİTİB derneklerinin başkan ve yöneticilerine teşekkür etti.

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül ise, Almanya’yı yurt edinmiş gençlerin mana dolu gençlik teması ekseninde Mevlid-i Nebi Haftası’nda Peygamber sevgisi bizleri bir araya getirmiştir. Kül, “Günümüzde gençliğe önem verilerek bu seneki yapılıyor olmasını çok önemsiyorum. Nürnberg bölgesinde gerçekleşen bu programa en üst düzeyde katkı sağlamasından büyük memnuniyet ve mutluluk duydum” dedi.

“Hz Peygamber ve Gençlik” konulu sinevizyon gösterisinin ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen yaptığı konuşmada gençlere ve ailelerine önemli mesajlar verdi. İşleyen, konuşmasında: “Hz. Peygamber bugün evimize misafir olsa onu daha gelirken kapıda görsek hangi birimiz telaşa kapılmadan, onun evimizde görmesini istemediğimiz halimizi saklama telaşına düşmeden gönül rahatlığıyla içeri buyur edebiliriz? Kendimize bunu sormalıyız ve bunun cevabını verebilmeliyiz” dedi.

Büyük bir ilgi ile dinlenen konferansın ardından Türkiye’den Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar Çuhadar, Kadıköy Galippaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Pervane ve Kadıköy Osmanağa Camii İmam Hatibi Adem Bilir tarafından Kuran Ziyafeti icra edildi. Duygulu anların yaşandığı program; dinleyenlere ve katılımcılara gül takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan