Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Nürnberg Merkez Camii’nde uygulamaya konulan “Suffe İslami İlimler Programı”nın açılışı yapıldı.

DİTİB tarafından içerik ve müfredatı hazırlanan, tüm eyalet ve bölgelerde uygulanması planlanan programın açılışı dolayısıyla düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Nürnberg DİTİB Merkez Camii’nde eğitim gören yaklaşık 60 kişi ile başlayan ve dört yıl boyunca devam edecek olan programda, öğrencilere İslami ilimler eğitimi verilecek.

Uluslararası İlahiyat Programı’na (UİP) teşvik etmeyi, aynı zamanda derneklerde fahri öğretici yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Nürnberg Dini Danışma Kurulu Başkanı Fuat Gökçebay, “Sizler, Suffe İslami İlimler Programı’nda alacağınız eğitimle ileride bu kürsü ve mihraplardan insanlarımıza dinini anlatan ve öğreten hocalar olacaksınız. En azından dini eğitimi köklü ve donanımlı bireyler olarak yaşadığınız bu coğrafyada, İslam’ı temsil ve tebliğ edenlerden olacaksınız. İlmin başı sabırdır. Program boyunca okulunuzda olduğu gibi burada da sabır ve sebat ile derslerinizi takip etmelisiniz. Hepinize başarılar ve zihin açıklığı diliyorum. Şimdiden öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyor, feyizli ve bereketli bir ilim sezonu olmasını niyaz ediyorum.” dedi.

Dersler örgün eğitim formatında ve yüz yüze din görevlileri tarafından verilecek.

İlk yıl içinde Kur’an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh, Siyer ve Fıkıh derslerinin okutulacağı "Suffe İslami İlimler Programı" kapsamında haftada bir gün altı saat ders işlenek.

Editör: Mehmet Çalışkan