7-11 yaş aralığındaki Kur’an kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları Karadeniz bölgesinde Kastamonu, Bartın ve Sinop şehirlerinde meydana gelen sel felaketi mağdurları için başlatılan yardım kampanyasına bağışladı.

Kur’an kursu öğrencileri Zehra, Rabia (7),Talha, Osman (11) sel felaketi kampanyası kapsamında kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını, Lülsdorf Selimiye Camii Kadın Kolu Başkanı Semiha Şişman, Köln Bölge Kadınlar Kolu Başkanı Ümran Aslan ve velileri eşliğinde caminin emektarlarından İlhami Altınay’a teslim etti.

Minik yürekler, bir süre önce biriktirdikleri harçlıklarının selden zarar gören kardeşlerine el uzatmak için kampanyaya  bağışladıklarını söyleyerek, bir nebze olsun onlara yardım etmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Çocukların yardım girişiminin önemli olduğunu belirten Lülsdorf Selimiye Camii Kadınlar Kolu Başkanı Semiha Şişman, “Çocuklarımızın, yavrularımızın selde zarar gören yaşdaşlarına kumbaralarındaki kıymetli biriktirdiklerini, varlıklarını sevgiyle ve gönülden getirmeleri bizi derinden mutlu etti. Kendileri küçük ama yürekleri kocaman yavrularımızın gösterdikleri yardım seferberliği, bu muhabbeti ve duygusu oldukça inşallah yaralar en kısa zamanda sarılacak. Onlara yardımlaşma ve paylaşma hassasiyetini kazandıran velilerine, hocalarına çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden ebeden razı olsun” dedi.

Merhametin ve duanın çocuklarda bulunmasının daha güzel olduğunu vurgulayan caminin emektarlarından İlhami Altınay, çocukların biriktirdiği harçlıkları DİTİB aracılığıyla sel kampanyasına göndereceklerini belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan