Vakit namazı sonrası sosyal mesafe şartlarına riâyet ederek cami içerisinde dereceye giren eser sahibi öğrencilere ödüllerini veren DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Her kişinin bir mesleği bir de meşguliyeti olmalıdır. Bu meşguliyet her hangi bir sanat dalı olabilir. Bugün hayalinizdeki camiyi tuvale aktardığınızı görüyorum. İçinde bulunduğumuz eser bir şâh eserdir. Sizler, ihtiyaç olduğunda daha güzellerini yapacağınıza olan inancım tamdır. Camileri böyle güzel bir şekilde çizip, boyadığınız gibi gönüllerinizi de mâbed sevgisi ile nakşediniz. Peygamber Efendimizin: ‘Kalbi mescidlere bağlı gençler’ olarak taltif ettiği gençlerden olmanızı ve başarılarınızın artarak devamını diliyorum. Sizleri ve başarınızda katkısı olan aile ve eğitimcileri de ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

Çocukların bu cami hayallerine, büyüklerin çok çok büyük katkılarıları olduğuna vurgu yapan Köln DİTİB Merkez Camii din görevlisi ve kurs yöneticisi Naci Şengün de, “Sizler, camileri inşa edip gösterdiniz, cemati olup imar ettiniz sonra da hadi bakalım hayallerinizi de kullanarak üzerine değer ve mimâri katınız diyerek dua ve sözlerinizle onlara hedef gösterdiniz. Bundan dolayı sizlere müteşekkiriz” dedi.

Şengün sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler bizim geleceğe daha ümitle bakmamızı sağlıyorsunuz. Hayallerinizle geleceğe yön veriyorsunuz. Her çocuk hayal kurabileceği bir dünyada yaşamalıdır. Aile, eğitim ve çevre hayallerin şekillenmesinde önemli unsurlardır. Sizler bu üç okulu çok iyi değerlendirmelisiniz ki, insana, çevreye ve onun sakinlerine karşı güzel hizmetler üretebilesiniz”

Köln DİTİB Merkez Camii Din Eğitimi Merkezi'nden yarışmaya katılan ve ilk aşamada dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Yarışmada; 7-9 yaş kategorisinde Elâ Ağsarlıoğlu, 10-12 yaş kategorisinde Furkan Özcan ve 13-15 yaş kategorisinde Sedat Zengince birinciliği elde etti.

Editör: Mehmet Çalışkan