DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek ve TDV Avrupa Kurban Koordinatörü Selman Aktaş’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Almanya’dan 26 farklı ülkeye gidecek kurban gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirileceği anlatıldı.

“Hiçbir karşılık beklemeden yardım yardımseverlik duygumuz ve inancımızla gerçekleştireceğimiz faaliyetin Cenab-ı Hak nezdindeki karşılığı başkadır. Onun için size gıpta ediyorum.” diyerek sözlerine başlayan DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek şöyle konuştu: “Vekaletle Kurban Kesimi uzunca zamandır devam eden bir organizasyondur. Farklı ülkelerde bulunan kardeşlerimizle gönül bağı kurduğumuz bir organizasyondur. Kurulan köprü uluslararası bir düzeye ulaştı. Dünyanın her yerinde bizlerden şefkat bekleyen insanlar, topluluklar var, kardeşlerimiz var. Kurban kampanyası sadece bir et meselesi değil, karın doyurma meselesi değildir; bir iyilik hareketidir, sahiplenme, kol kanat germedir. Biz her yıl daha çok sayıda yıkık gönüllü insana ulaşmanın hazzını yaşıyoruz. Bizim taşıdığımız her bir emanet sizlerin emaneti, kardeşlerimizin gayretlerinin bereketidir, sonucudur. 145 ülkenin 436 bölgesinde, gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirecektir. Allah'tan hayırlı görevler diliyorum, gittiğiniz ülkelerde kardeşlerimize selamlarımızı götürürüz, dualarımızı iletiniz.”

TDV Avrupa Kurban Koordinatörü Selman Aktaş ise Arakan, Pakistan, Çad, Bangladeş Nijerya, Sri Lanka, Malezya, Nepal, Ruanda, Tayland, Tanzanya, Bolivya gibi dünyanın pek çok yerinde düzenlenecek olan Vekaletle Kurban Organizasyonu’nun eksiksiz bir şekilde yapılabilmesi için karşılaşabilecek sorunlar hakkında Almanya DİTİB gönüllülerine teknik bilgiler verdi. Kurban emanetlerinin mağdur ve mazlum kardeşlerimize bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde ulaşacağını söyleyen Aktaş, gönüllülere kurbanlıkların seçimi, kesimi ve dağıtımı hakkında sunum yaptı.

Editör: Mehmet Çalışkan