Fransa Lyon Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Kenya'nın başkenti Nairobi'ye 120 km mesafede bulunan Kajiado ve Bisil bölgelerinde yaklaşık 3 bin 500 aileye gıda yardımı ulaştırdı.

Hayırseverlerin desteği ile hazırlanan yardım malzemeleri, Kenya Din Hizmetleri Müşaviri Mehmet Fatih İldeş ve Lyon DİTİB Din Görevlisi Filiz Sağlam tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yardım faaliyetleri hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Kenya Din Hizmetleri Müşaviri İldeş, "Kenya'daki en fazla Müslüman öğrenciye sahip okulumuzu ziyaret ettik. Müdür ve öğretmenlerimizle hasbihal ederek nakdi yardımda bulunduk. Kötü durumda bulunan tuvaletlerini yenileyerek cami ve okul için kullanılacak su kuyusu ihtiyaçları için de çalışmalara başladık. Ayrıca bölgede 'davet ekibi' olarak bilinen ve kırsal kesimdeki insanlara İslam dinini anlatan kardeşlerimize de maddi ve manevi destek sözü verdik. Çalışmalarımıza destek veren Bahtiyar Kargıoğlu hocamıza ve Lyon DİTİB Merkezimize teşekkür ediyorum." dedi.

Yardım çalışmalarına dair bir mesaj paylaşan Lyon DİTİB Başkanı Bahtiyar Kargıoğlu ise "Hayırseverlerimizin emanetleri, iki binden fazla gıda kolisi olarak Kenya'da fakirin sofrasında aş, ekmeğinde katık, yetimin yüzünde tebessüm, gönlünde umut oldu. Cömert elini kara kıtanın en ücra köşelerine kadar uzatan, vefakar, kadirşinas ve duyarlı insanımıza, yardım faaliyetimizdeki katkılarından dolayı Fransa DİTİB Başkanımız Bayram Demirtaş'a teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan