Köln DİTİB Genel Merkez’de düzenlenen programa, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey’in yanı sıra Köln bölgesi din görevlileri katıldı.

Köln DİTİB Merkez Camii Din Görevlisi Naci Şengün’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey yaptı. Kuzey,  “2021-2022 eğitim-öğretim döneminin okulların açılmasıyla birlikte camilerimizde de başlamıştır. Her bir cami derneğimiz birer eğitim merkezi gibi faaliyet göstermektedir. Nitekim Ditib olarak hazırlamış olduğumuz çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik eğitim programlarıyla Müslüman toplumun herkesimine hitap eden bir hizmet ortaya koymaktayız” dedi.

Eğitimin ve bilginin önemine değinen DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, şöyle konuştu: “Eğitim bir etkileşimdir. Çocuklarımızı, çevremizdeki insanları ve neslimizi iyi ve ahlaklı insanlar olarak yetiştirmek istiyorsak, eğitime önem vermek zorundayız. Bilginin ve bilimin çok yaygın olduğu ve her şeyi öğrenme imkanımızın olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bizler hizmetlerimizi sürekli olarak gözden geçirmeliyiz ve sürekli kendimizi yenilemeliyiz. Bu sebeple hizmet içi eğitimi önemsiyoruz.“

 Köln Başkonsolosu Turhan Kaya’da DİTİB’in pandemi döneminde eğitim hizmetlerinde başarı sağladığı gibi sosyal hizmetler alanında da topluma örnek olduğunu söyledi.

DİTİB’in Almanya’da, Türkiye’de ve dünyanın diğer ülkelerine yaptığı yardım faaliyetleri, aşı kampanyaları ile takdir edilen hizmetler ortaya koyduğuna işaret eden Kaya, “Din hizmetini en iyi şekilde sunmak, bulunulan şehirde yerel makamlarla işbirliğini sürdürmek, içinde yaşadığımız toplumla bütünleşmek ve iletişim içerisinde olmak, gençlerimizi eğitime ve özellikle de mesleki eğitime yönlendirmek ve teşvik etmek, en önemli görevlerimiz içerisindedir.” diye konuştu.

Programın ikinci bölümünde DİTİB Akademi Uzmanı Sami Alphan’da, Kur’an-ı Kerim ve din eğitimi dersi materyalleri konulu sunum yaptı. Alphan, DİTİB’in yayınlamış olduğu dini eserleri tanıttı.

Katılımcılar pandemi tedbirleri kapsamında programa test yaptırarak alındı.

Editör: Mehmet Çalışkan