Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camilerin dolup taştığı bu gecede eller alemlerin Rabbi Yüce Allah‘a dualar için açıldı. Almanya genelindeki bütün camilerde Regaib Kandili münasebetiyle Kur’an-ı Kerim, mevlid-i şerif, ilahiler okunarak gecenin anlam ve önemine binaen vaazlar verildi. Köln DİTİB Merkez Camii‘nde kandil özel programı gerçekleştirildi.

Akşam namazının ardından gerçekleştirilen Regaib Kandili programında, Köln DİTİB Merkez Camii din görevlileri Naci Şengün, Seyfettin Erkan tarafından Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve mevlid-i şerif okundu.

Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey tarafından Regaip Kandili‘nin dinimizdeki yeri, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerini anlatan bir konuşma yapıldı. Kuzey konuşmasına, Hz. Muhammed'in (s.a.s.) yaptığı duayı işaret ederek "Rabbimiz İslam ümmeti olarak bizlere Recep ve Şaban aylarını mübarek eyle, bizi biz kılan değerlerle mübarek eyle, bizlere, işlediğimiz bütün kötülükleri arkamızda bırakarak Kur'an ayına, Ramazan ayına kavuşmayı nasip eyle" şeklinde dua ederek başladı.

Regaip Kandili'nin mübarek üç ayların müjdecisi olduğunu ifade eden Kuzey, "Regaip Kandili bizi mübarek üç aylara kavuşturan, Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi bir gece olarak tarih boyunca mümin topluluklarca idrak edilmiştir" dedi.

Program yapılan duaların ardından DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek cemaat ile müsafaha ederek cemaatin kandilini kutladı.

Editör: Mehmet Çalışkan