Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Kurban Bayramı’nın son günü, Cuma namazdan sonra cemaate kavurma, pilav ve ayran ikramında bulundu. DİTİB‘in ikram ettiği kavurma ve pilavı tatmak isteyen cemaat uzun kuyruklar oluşturdu.

Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen ve DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek cemaatin bayramını kutlayarak kendi elleriyle kavurma ve pilav dağıttı.

Bayramın son günü Kurban Bayramına özgü bir gelenek olarak cemaate kavurma ikram ettiklerini ifade eden DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek, “Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar” dedi. Dilek, Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’na gösterilen teveccühten dolayı organizasyona katılan herkese teşekkür etti.

Dilek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyanın 7 kıtasında mazlumlara, mağdurlara, kimsesizlere, yetimlere ufak meblağlarla gönül köprüsü kurduk, onların dualarını aldık. Hamd olsun güzel bir organizasyonu geride bıraktık, mazlum coğrafyaya Almanya’dan giden gönüllülerimizden güzel haberler aldık. Kesim ve dağıtımlar tamamlandı. Dağıtımda o coğrafyadaki insanlar bizlere çokça dua ettiler. Rabbim kurbanlarımızı kabul eylesin.”

Editör: Mehmet Çalışkan