Kirchheim Unter Teck Belediye binası önünde düzenlenen etkinliğe, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Sultan Ahmet Camii görevlileri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve kasaba sakinleri katıldı.

"Herkesin yaşama hakkı vardır!" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, 10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından onaylanması sonucunda her yıl "Dünya İnsan Hakları Günü" olarak kutlandığı hatırlatıdı.

Belediye meclis üyeleri Willi Kamphausen (SPD), Renate Hirsch (Grüne), Heinrich Brinker (Linke) günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda, insan haklarının; “doğuştan, devredilemez, evrensel ve bölünmez” olduğuna işaret edildi, insan haklarının her zamankinden daha fazla korunması gerektiği belirtildi.

Din ve etnik kökenin, toplumu tehdit edici bir unsur olarak görülmesinin yanlış olduğuna dikkati çeken DİTİB Sultan Ahmet Camii Dernek Başkanı Yakub Kambir, “Kirchheim´da yaşayan ve bir terör grubunun mensubu olan şahsın tutuklanması bizi tedirgin etti. Bizim etrafımızda bize karşı şiddet uygulamaya hazır olan insanların bulunması, özellikle biz Müslümanlara tehditin ciddiyetini tekrar hatırlattı. Aşırı uçlar dini siyasete alet ederek, toplumumuzla devlet dengelerini sarsmaya çalışıyor. Dini, kökeni ve milliyeti gözetmeksizin buna asla müsaade etmemeliyiz. Müslümanlar olarak terörün, şiddetin her zaman karşısındayız ve karşısında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Kirchheim Deklarasyonu tarafından; “İnsan hakları sadece ilan edilmemeli, yaşanmalıdır. Tüm insanların yaşama hakkı vardır!" mesajı ile günün önemine dikkat çekildi.

Editör: Mehmet Çalışkan