DİTİB eyalet birliği, bölge din görevlileri ve cemiyet başkanlarının katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Toplantıda konuşan Karlsruhe Dini Danışma Kurulu Başkanı Adem Dursun, 2018 yılın değerlendirmesini yaparak, 2019 yılında yapılacak faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Özellikle eğitim ve gençlik konularına değinen Dursun, 4-6 yaş grubu Kur’an eğitimi konusunda bölgede yapılan çalışmalara, 2019 yılında ivme katacak önemli adımların atılmasını istedi. Gençlik çalışmalarının yılda en az dört defa olmak üzere bir araya gelinerek gençlik buluşmalarına hız verilmesini gerektiğini söyleyen Dursun, bölgede yapılan ve yapılacak diğer hizmetlerle alakalı bilgiler verdi.

Eyalet Birliği’nin çalışmaları hakkında sunum yapan DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Nihat Demirci’de, son dönemlerde DİTİB camiasına yönelik yürütülen olumsuz kampanyalara karşı da dikkatli olunması hususunda cemiyet başkanlarını uyardı. 

Toplantı sonunda Karlsruhe Din Hizmetleri büro görevlisi Ali Derin dört yıllık görev süresini tamamlamasından dolayı veda konuşması yaptı. Derin, görev yaptığı süreçte hizmet kalitesini yükseltmek ve oluşan sorunları en hızlı şekilde çözmek için elinden gelen gayreti gösterdiğini ve bu zaman içinde herkese karşı aynı samimiyette hizmet vermeye çalıştığını söyledi. Yaptığı başarılı hizmetlerinden ötürü Ali Derin’e Karlsruhe Dini Danışma Kurulu Başkanı Adem Dursun tarafından takdir belgesi verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan