Bölge cemiyetleri tarafından gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasına kadın erkek, yaşlı genç ve çocukların yoğun ilgisi adeta bir bayram coşkusunun hissedilmesine vesile oldu.

Din Görevlileri Salih Sarı, Ömer Kumru, Cevdet Saçı, Bedreddin Öncü, Davut Küskü, Menaf Şen ve Bilal Özkaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle seher vaktinde manevi bir ziyafet gerçekleştirildi.

Karlsruhe Din Danışma Kurulu Başkanı Adem Dursun`un sabah namazını kıldırmasının ardından cemaatinde katılımıyla esma zikri, tevhid zikri, salatüselamlar, tekbirler ve tesbihatlar yapıldı.

Sabahın seher vaktinde camiye gelerek program katılan kadın erkek, yaşlı genç ve çocuklara teşekkür eden Dursun, “’Camii Gençlik Buluşması’ çalışmaları kapsamında sabah namazı buluşmasında özellikle gençlerimizle beraber olmaya, bu gibi programlara gençlerimizin katılımlarına önem veriyoruz.“ dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Dursun, bu tür etkinliklerle insanların bir arada olduklarını, bir arada bulunmanında beraberinde sevgiyi, muhabbeti, kaynaşmayı ve huzuru getirdiğini ifade etti. Dursun ayrıca, Pazar günleri camilerde başlatılan sabah namazı buluşmalarına katılmalarının önemi üzeride durdu.

Program aşr-ı şerif okunması, okunan hatmi şeriflerin duası ve Hockenheim DİTİB Hacı Bayram Camii yönetiminin çorba ikramı ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan