Münster DİTİB Eyalet Gençlik Kolları’nın organize ettiği “DİTİB Erdemli Gençlik Buluşması”na Berlin Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen, Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, Eyalet Birliği Başkanı Durmuş Aksoy, Hannover Eyalet Koordinatörü Sami Sipahi, DİTİB dernekleri din görevlileri ile başkan ve yöneticilerinin yanı sıra binlerce genç katıldı.

Gütersloch Stadthalle’de gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Hz. Peygamber ve Gençlik“ konulu sinevizyon gösteriminin ardından programa öncülük eden NRW Eyalet Gençlik ve NRW Münster Bölge Gençlik Kolları Başkanı Geylani Uğur, Eyalet Birliği Başkanı Durmuş Aksoy ve Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Yunus Yüksel konuşma yaptı.

Ardından Berlin Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferans verdi.

Toplumlar için en büyük zenginliğin ve imkânın gençlik olduğuna işaret eden Türkmen: “Toplumları geleceğe taşıyacak heyecan, ancak gençlerde ve gençlik döneminde vardır.” dedi.

Türkmen şöyle devam etti:

“Hayatımızın her evresi ve dönemi ayrı bir kıymete ve değere haiz ama hiç şüphesiz ki insanlık için en özel ve kıymetli dönem gençlik dönemi. Dünyanın da ahretin de kazanıldığı, kazanılabileceği önemli bir dönem insan için gençlik dönemidir. Peygamberimiz gençlere güvenmiş ve onları önemli görevlere getirmiştir. Gençken ibadet etmek, kaim olmak, iyilikte ve güzellikte başlı başına bir değerdir. Bizim de onun hayatını kendimize örnek alarak onun gibi sözüne güvenilir ve emin kişiler olmamız gerekiyor.”

Konferansın ardından program televizyon programcısı Bekir Develi’nin “Hasbihal Gençlik Sohbetleri” adlı gösterisi ve Veysel Çelikdemir’in kum sanatı gösterisi ile devam etti. 

Etkinlik, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Koca’nın tasavvuf dinletisiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan