Şenol İşçi’nin cenazesi, 25 yıla yakın başkan ve yönetici olarak görev yaptığı Bobingen DİTİB Bilal-i Habeşi Camii park alanında kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

48 yaşında hayatını kaybeden Şenol İşçi için DİTİB Bilal-i Habeşi Camii’nde düzenlenen cenaze  merasime; merhumun ailesi başta olmak üzere Münih Başkonsolosu Mehmet Günay,  Bobingen Belediye Başkanı Klaus Förster, DİTİB Genel Başkan yardımcısı Vekili Ahmet Dilek, DİTİB Genel Sekreteri Abdurrahman Atasoy, Baden Württemberg DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Erdinç Altuntaş, Dini Danışma Kurulu Başkanları Sıddık Yılmaz (Münih), Musa Uzun (Stutgart) ve Fuat Gökçebay (Nürnberg), DİTİB eyalet birlikleri, gençlik, kadın ve veli kollarının başkan ve yöneticileri, bölge cami dernek yöneticileri ve din görevlilerinin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

Yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı

Mükemmel bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Bobingen Belediye Başkanı Klaus Förster, “Şenol başkanı Bobingen’de uzun süre tanıma şahsına nail oldum. Uzun yıllar Alman ve Türk kültürü arasında bir köprü vazifesi gördü. Çok erken yaşta aramızdan ayrıldı. Biz kendisini hep iyi hatırlayacağız. Seni kaybettiğimiz için çok üzgünüz, Bobingen şehri çok üzgün. Bu yolculuğa biz de çıkacağız, bu vesileyle son yolculuğunda iylikler diliyorum. Ailesine, sevenlerine ve DİTİB camiasına sabırlar diliyorum” dedi.

Merhum başkanı tanımaktan ve kendileriyle birlikte çalışmaktan onur duyduklarını belirten Münih DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yılmaz da, “Şenol kardeşime olan sevgimi, muhabbetimi kelimelerle ifade etmekte zorlanıyorum. Tanıdığım düzgün, değerli ve mütevazi başkanlarımızdan bir tanesiydi. Cemiyet ve toplum insanı idi. Eyaletimiz, derneklerimiz ve DİTİB’imiz adına planladığımız çok güzel çalışmalarımız vardı, hedeflerimiz vardı. Rabbim kendisine rahmet eylesin, Rabbim kendisini cennetiyle şereflendirsin. Herkese böyle güzel cemaatle ahirete uğurlanmayı nasıp eylesin. Başımız sağolsun.” ifadelerini kullandı.

Merhum başkanın ailesi başta olmak üzere yakınlarına, dostlarına başsağlığı ve sabırlar dileyen Münih Başkonsolosu Mehmet Günay ise, “Bugün ahirete göç eden Şenol başkanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bobingen’de camimimizin bu günlere gelmesinde kendisinin çok emeği geçti. Allah kendisinden ve emeği geçenlerden razı olsun. Bıraktığı bu güzel mirasları bizler, sizler yaşatacağız. Bayrak yarışı misali bizden sonraki nesillere bizler de emanet edeceğiz. Müstesna başkanımızın başta ailesi olmak üzere yakınlarına, dostlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

Güney Bavyera Eyalet Birliği ve Bobingen Bilal-i Habeşi Camii Dernek Başkanı Şenol İşçi’nin cenaze namazını DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek kıldırdı.

Dilek, cenaze namazı öncesi başta kederli ailesi olmak üzere Bobingen cemiyetine, cemaatine ve şehrine, DİTİB teşkilatına ve sevenlerine bağsağlığı dileklerini iletti. Dilek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün burada Şenol başkanımıza son görevimizi ifa etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Yüce Rabbimiz Şenol kardeşimize ebediyet yolculuğunda yardım eylesin. Tanıyanların ve bizlerin de takip ettiği kadarıyla rahatsızlığına rağmen Şenol başkanın, camimize, buradaki toplumumuzun meselelerine bu kadar eğilmiş olması son zamanına kadar cemiyet hizmetlerinden kendisini uzak tutmaması aslında hayatımızı nasıl değerlendirebileceğimizin çok güzel bir örneğini bize sunuyor. Bundan dolayıdır ki, bugün burada Şenol başkanımızı uğurlamak için toplanmış binlerce insan var. Türkiye’ye gitmiş ancak kalbi ve yüreği burada bulunan binlerce kardeşimiz var. Sayılı nefeslerimizi toplum yararına, insanlık yararına, cemiyet yararına kullanmak gerekir. Esas mesele, arkamızdan gönülden ve samimi yapılacak dualara talip olmaktır. Şenol başkanımızın ameli, gayreti ve emeği Allah’ın izniyle kendisini kurtarmaya yetecektir. Bizler de onun sevenleri olarak arkasından dualar ediyor ve Yüce Rabbimizden kendisini cennetiyle, cemaliyle şereflendirmesini niyaz ediyoruz. DİTİB teşkilatı büyük bir değerini kaybetti. İnşallah başkanımızın emanetini kendisinden sonra gelecekler de en güzel şekilde sahiplenecekler, koruyacaklar ve daha güzel yerlere taşıyacaklardır.”

Dilek, konuşmasının ardından merhum Şenol İşçi için helallik istedi ve cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze namazın ardından maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak merhum Şenol İşçi’nin oğlu Orhan İşçi ve ailesi taziyeleri kabul etti.

Merhumun cenazesinin Pazartesi günü hava yoluyla memleketi Trabzon’un Akçabaat ilçesine nakledileceği, Salı günü öğle namazını müteakip aile kabristanlığında defn edileceği öğrenildi.

Editör: Mehmet Çalışkan