Frankfurt Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yıldırım, düzenlenen toplantıda 2018-2019 yılı faaliyetleri hakkında din görevlilerine bilgi verdi.

DİTİB Dietzenbach Fatih Camii Derneğinin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Toplantıya katılan DİTİB Hessen Eyalet Koordinatörü, din görevlilerine DİTİB'in kurumsal yapısı, Almanya Devleti bünyesindeki kazanımları ve hukuki durumu hakkında bir sunum yaptı.

Daha sonra göreve yeni başlayan Din Hizmetleri Ataşesi yaptığı tanışma konuşmasının ardından 2018 yılı değerlendirmesi ve 2019 yılında yapılması planlanan faaliyetler hakkında din görevlilerine bilgi aktardı.

Sıddık Yıldırım konuşmasında “Sizlerle birlikte çalışmalarımızı daha da geliştirerek, zenginleştirerek, bıkmadan, yorulmadan bizden imdat dileyen, bizden bir şeyler bekleyen her kardeşimize elimizi uzatarak devam edeceğiz.” dedi.

2018 yılı vekâletle kurban hisse rakamlarını da açıklayan Yıldırım, geçen seneye kıyasla büyük oranda artışın olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Ataşe Yıldırım son olarak toplantıya katılan din görevlilerinin "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı kutlayarak sözlerine son verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan