Kur'an kurslarının sona ermesi münasebetiyle Erdmannhausen Halle’de düzenlenen yıl sonu kapanış ve hatim programında, başarılı öğrencilere belge ve çeşitli hediyeler verildi. Merasime öğrenci velileri, yakınları ile çok sayıda cami cemaat katıldı.

Kurs öğrencilerinden Eren Durdağı ile Aleyna Sever’in sunumu ve Mücahit Kerem Coşkun’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle merasimin açılışı yapıldı.

Din görevlileri Veli Boyun, Emine Boyun ile fahri görevlilerin organizesinde 60 öğrenci için düzenlenen yıl sonu kapanış programı ve hatim merasimi, öğrencilerin görkemli bir şekilde sahneye yürüyüşü, akabinde sırasıyla sure okumalarıyla başladı. Ardından ilahiler ve salat-ü selamlar eşliğinde Kur'an-ı Kerimi hatim eden 17 öğrenci hocaları tarafından taçlandırıldı.

Merasim, öğrencilerin okuduğu şiir ve ilahilerin ardında skeç ve piyes gösterileriyle renklendi. Hatim yapan öğrencilere dernek yönetimi ve veliler birliği tarafından çeşitli ödüller verildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan dernek başkanı Ali Kablan, eğitim ve öğretim yılı içeresinde büyük özveride bulunarak görev yapan tüm görevlilere ve destek sunan velilere teşekkür etti.

Kur'an-ı Kerim‘i okumak, anlamak ve emir, tavsiyelerini hayata yansıtabilmenin önemine vurgu yapan din görevlisi Veli Boyun,  anne ve babalar olarak, ebeveynler olarak çocuklara sahip çıkıp Kur'an-ı Kerim‘i okuma konusunda takipçileri olmaları gerektiğini ifade etti.

Yaklaşık 4 yüz kişinin katılımıyla gerçekleşen ve üç saat boyunca ilgiyle izlenen merasim,  hatim duasının okunmasıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan