Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Eisenberg Ayasofya Camii Derneği’nin ev sahipliğinde 21.’si düzenlenen turnuvada centilmenlik ve dostluk öne çıktı.

Turnuva Eisenberg DİTİB Ayasofya Camii Dernek başkanı Burak Vurgun açılış konuşmasıyla başladı. Dostluk ve kardeşliğin önemine vurgu yapan Vurgun, "Bu yıl ‘Futbol Bahane, Kardeşliğimiz Şahane’ temasıyla farkındalık oluşturmak istedik. Öncelikle bütün katılımcı takımları ve futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.

Turnuvayı genç sporcular ile futbol takımları arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını geliştirmek, birliğe ve karşılıklı dayanışmaya katkı sağlamak amacıyla düzenlediklerini söyleyen Vurgun, “Sahadaki dostluk ve kardeşliğin toplumun her alanına yansımasını temenni ediyorum. Birlik ve beraberlik adına turnuvanın güzel karşılaşmalara sahne olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Turnuvada Alman ve diğer milletlerden 12 takım ve 200’e yakın sporcu yeşil sahada hünerlerini sergiledi. Neşeli ve zevkli geçen müsabakaların ardından birinci, ikinci ve üçüncülerin yanı sıra gol kralı ve en centilmen takıma kupa verildi.

Turnuvada; birinciliği Mutspor Eisenberg, ikinciliği Lustadt DİTİB Camii, üçüncülüğü Oggersheim DİTİB Kocatepe Camii, dördüncülüğü ise Speyer UltraAslan takımları elde ederken, centilmenlik kupasını da Ingelheim DİTİB Fatih Sultan Camii aldı.

Turnuvaya katılan Eisenberg Belediye Başkan Yardımcısı Ender Önder, kupa takdiminde gençleri tebrik ederek, turnuvada futbolun bahane, dostluk ve kardeşliğin şahane olduğuna bizzat şahitlik ettiğini söyledi. Turnuvaya katılan gençlere başarı dileğinde bulunan Önder, organizasyonda emeği geçen Eisenberg DİTİB Ayasofya Camii Derneği yönetimine teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan