Hafta sonu itibarıyla eğitime başlayacak olan Köln Merkez Camii'nde sınıflar özel bir solüsyonla dezenfekte edilerek yüz yüze eğitime hazır hale getirildi.

Salgının kontrol altına alınmasıyla başlayan "yeni normal” dönemiyle birlikte, Kur'an kurslarında yüz yüze eğitimin de yeniden başladığını ifade eden DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, koronavirüs tedbirleri kapsamında teşkilata bağlı cami derneklerinin ve Kur'an kurslarının dezenfekte edilmeye başlandığını söyledi.

Çocukların dini eğitimlerini sağlıklı ve temiz ortamlarda almaları gerektiğini belirten Türkmen, Almanya genelindeki Kur'an kurslarının dezenfekte edilerek eğitime hazır hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Türkmen, "Öğrencilerimizle birlikte olmak, yeniden onların sesinin koridorlarda çınladığını duymak bizi mutlu ediyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek bu süreci yürüteceğiz. İnşallah daha güzel günlerde sınıflarda çocuklarımızla birlikte olacağız. Çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda eğitim öğretimlerini alabilmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldık. Velilerimizin de hassas davranmalarını istirham ediyoruz." diye konuştu.


Editör: Mehmet Çalışkan