Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Ramazan ayı münasebetiyle Ukrayna’da bin aileye Ramazan paketi ulaştırdı. 

DİTİB'den yapılan açıklamada, Ukrayna Kırım Tatarları Dini İdaresi Müftüsü Haydar Rüstemov ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Koordinatörü İsa Yaykın da katıldığı dağıtım organizasyonunda, iki gün boyunca Kiev ve çevresindeki 6 şehirde yaşayan toplam bin ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi dağıtıldığı belirtildi.

Kuzey Bavyera Eyaleti DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Fuat Gökçebay ve Eyalet Birliği Başkanı Birliği Başkanı Hasan Aslan, DİTİB’in Ramazan boyunca yürüttüğü yardım faaliyetleri kapsamında Kiev’de yaklaşık 100 kişinin bakkal veresiye defterlerini satın alarak borçlarını ödedi.

Kırım Müftülüğüne bağlı eğitim kurumlarında öğrenimlerine devam eden yetim çocukların 1 yıllık eğitim masraflarını üstlenen Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Birliği, Ramazan münasebetiyle yetim öğrencilere ve ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardımda bulundu.

"Emanetleri ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

DİTİB'in yardım faaliyetlerinin Ramazan boyunca dünyanın 30 farklı ülkesinde devam edeceğini vurgulayan Kuzey Bavyera Eyaleti DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Gökçebay, "Almanya’daki kardeşlerimizin zekat ve fitre bağışlarını buradaki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. DİTİB’e teslim edilmiş her emanet, büyük bir titizlikle gerçek sahiplerine ulaştırılıyor. Bu yardımları yapan ve vesile olan herkesten Allah razı olsun. Bu vesileyle emanetlerini bize teslim eden cemaatimize ve hayırsever insanlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan