DİTİB, kurs öğrencilerine yönelik uzaktan eğitim başlattı

DİTİB’de uzaktan eğitim dersleri başladı

DİTİB, koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime ara verilmesi üzerine Temel Dini Bilgiler ve Kur’an-ı Kerim dersleri uzaktan eğitim metoduyla verilmeye başlandı.

DİTİB bünyesinde alanında uzman din görevlileri tarafından öğrencileri yetiştirme amacıyla Temel Dini Bilgiler Dersleri - Camiye Gidiyorum serisi DİTİB YouTube kanalında anlatılacak.

Dünya büyük bir salgınla mücadele ediyor ve bu mücadelede devletlerden, sivil toplum örgütlerine, cemaatlerden, bireylere kadar herkese büyük görev ve sorumlulukların düştüğünü ifade eden Türkmen, “Bizler de süreci DİTİB olarak başından beri dikkatle, titizlikle takip ettik. Ve çok önemli kararlar almak zorunda kaldık. Önce cuma namazlarının daha sonra da vakit namazların cemaatle kılınmasına karar vermek zorunda kaldık. Elbet kalbimiz, gönlümüz incindi, ama bu kararı vermek zorunda kaldık. Çünkü Kur'an-ı Kerim'e baktığımızda Yüce Rabbimiz bizlere ‘Bir insanın yaşatmanın bütün insanlığı yaşatmak, bir insanı öldürmenin de bütün insanlığı öldürmek’ olduğunu ifade ediyor. Bizler biliyoruz ki; bütün dinlerin gönderiliş amacının birinci sırasında ‘insan hayatını korumak’ vardır. Peygamber Efendimiz (sav) bizlere asırlar öncesinden ‘salgın hastalık olan bir yere girilmemesini ve salgın hastalık olan bir yerden de çıkılmamasını’ tavsiye etmektedir. Gerek bu değerlerimiz, gerek federal hükümetimizin ve eyalet hükümetlerimizin, sağlık kurullarının tavsiyesi üzerine bu kararlarları almış bulunmaktayız” dedi.

Uzaktan eğitim ile ilgili açıklama yapan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Temel Dini Bilgiler ve Kur’an-ı Kerim derslerine devam eden öğrencilerin camiden ve din eğitiminden uzak kalmaması amacıyla teknolojik imkanlar kullanılarak dijital ortamda, uzaktan eğitim yoluyla din eğitimi faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.

- Koronavirüs önlemleri kapsamında camileri evlere taşıyacağız.

Türkmen şöyle devam etti: “Uzayan süreçte aksayan konularda yeni kararlar almamızı gerekli kıldı. Bu manada birkaç hususu sizlerle paylaşmak isterim. Bunlardan birincisi eğitim konusundadır. Almanya genelinde birlikteliği sağlamak amacıyla sene başında camilerimize, din görevlilerimize göndermiş olduğumuz yıllık müfredat üzerinden haftanın konusu DİTİB Akademisi tarafından kayda alınıp DİTİB’in YouTube kanalına yüklenecektir. Böylece Cumartesi ve Pazar günleri saat 10’ dan itibaren öğrencilerimiz evlerinde gerek bireysel olarak, gerek aileleri ile birlikte haftanın konusunu dersini takip edeceklerdir. Ve bunu bir hafta boyunca da tekrar tekrar dinleme imkânına kavuşmuş olacaklardır. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de buyuruluyor ya ‘Her zorluğun ardından bir kolaylık her zorlukla beraber bir kolaylık vardır’ Eğer camiye gelmek ile ilgili bir zorluk varsa başka bir kolay yolu seçerek biz camileri evlere taşımış olalım inşallah.”

Türkmen sözlerini, “Daha güzel günler camilerimizin çocuğuyla, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle bütün cemaati ile buluştuğu nice güzel günlerde görüşmeyi ümid ediyorum“ diyerek tamamladı.

Örnek Dersler


 

Editör: Mehmet Çalışkan