Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Giresun’da meydana gelen sel felaketinin ardından yardım kampanyası başlattı.

Yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarmak amacıyla Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) teşkilatı olarak yardım kampanyası başlattıklarını söyleyen DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, "DİTİB ailesi olarak dünyanın dört bir tarafında mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı ilke edinmiş bir teşkilatız." dedi.

Sel felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Türkmen, "Giresun, Samsun, Rize ve Trabzon’da sel felaketi yaşandı. Karadeniz Bölgesi'nde özellikle de Giresun'da yaşanan sel felaketinde 8 vatandaşımız vefat etti. Evler, iş yerleri ve araçlar kullanılamaz hale geldi. Yaraları bir nebze olsun sarabilmek adına yardım kampanyası başlattık. Almanya’daki kardeşleriniz sizlerin yanındadır. Yüce Rabbimiz bütün insanlığı tüm musibetlerden muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

Türkmen, kampanyaya destek vermek isteyenlerin https://www.ditib.de/spende/giresun/index.html web adresi üzerinden veya banka yoluyla Turkisch-Islamische Union adına açılan DE20 5023 4500 0141 4300 01 numaralı IBAN hesabına havale yapabileceklerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan