Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek ve Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen birer konuşma yaptı.

Konuşmalarında umre ibadetinin bireysel, toplumsal ve ümmet boyutuna dikkat çeken Türkmen ve Dilek, umreyi manevi bir eğitim seminerine dönüştürmek gerektiğini ifade ettiler. Hac ve umre ibadetinin şartları ne kadar değişirse değişsin her zaman meşakkat içerdiğini beyan eden konuşmacılar bütün görevlilerimizin halisane ve fedakarane çalışmaları ile bunun üstesinden geleceğine olan inançlarını belirttiler.

2018-2019 Umre Organizasyonu hakkında bilgi veren Hac ve Umre Hizmetleri Müdürü Ali Özdemir, beş farklı umre programı planlandıklarını, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Köln, Münih, Nürnberg ve Stuttgart havalimanlarından 22-24 Aralık 2018 tarihleri arasında gidişlerin başlayacağı, dönüşlerin ise 03-05 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleşeceğini, ayrıca 18-25 yaş arası gençlere yönelik 9 günlük ‘Yılbaşı Özel Eğitim Umresi’ düzenlendiğini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan