DİTİB Federal Kadın Birliği, özel çocukları topluma kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Almanya geneli camilerde "Engelsiz Cami" ve "Camimizde Ben De Varım" temaları altında bir dizi etkinlik düzenledi.

Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin ilki Köln DİTİB Merkez Camii'nde gerçekleştirildi.

Programda konuşan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, down sendromlu çocukların özel olduğunu belirterek, "Bu yavrular bize Cenab-ı Allah'ın bir emanetidir. Allah bu çocukları özel yaratmış, dolayısıyla bu yavrularımızın aileleri de özeldir. Cennet garantisi olan tek varlık, bu yavrularımızdır. Allah o ailelere görev ve sabır vermiştir. Bu çocuklarımız unuttuğumuz sevgiyi, iyiliği, güzelliği, merhameti, insanlığı bize anlatıyorlar." diye konuştu.

DİTİB Federal Kadın Çalışmaları Koordinatorü Nurten Afat ise "21 Mart Down Sendromu Günü" kapsamında bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Almanya genelinde eş zamanlı olarak düzenlediğimiz etkinliklerle; özel çocuklarımızın camileri tanımalarını ve camilerde yapılan etkinlik ve eğitimlerden yararlanmalarını, hayatlarını paylaşabilecekleri arkadaş ortamları oluşturmayı, veliler arasında iletişimi, kaynaşmayı ve dayanışmayı geliştirmeyi, toplumda ve çevremizde bu konuda duyarlılığı artırmayı ve onların yanında ve farkında olunmasını hedefledik." dedi.

Etkinlikler kapsamında velilerle birlikte camileri ziyaret eden çocuklar gönüllerince eğlendi.

Etkinlikler sonunda DİTİB tarafından çocuklara özel hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan