Berlin, Brandenburg, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Schleswig-Holstein, Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde okulların eğitim ve öğretime başlaması nedeniyle DİTİB‘e bağlı cami derneklerinde “Bed-i Besmele” merasimleri düzenlendi.

Camilerde düzenlenen “Bed-i Besmele” merasimlerinde Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, çocukların başarıları için dualar edildi.

Camilerde “Bed-i Besmele” merasimlerinin gelenek haline geldiğini ifade eden DİTİB Genel Başkanı Türkmen, “Camilerimizde çocuklarımız büyüdüğünde bugünü hatırlayarak‚ ‘okul hayatımıza camide besmele çekerek ve dua ederek başladık’ diyecekleri bir geleneği devam ettiriyoruz. Pandemi tedbirleri kapsamında camilerde düzenlediğimiz törenlerden çocuklar kadar ailelerinin de mutlu olduklarına şahit oluyoruz. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının bütün eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim bütün öğrencilerimize zihin açıklığı versin. Derslerinde üstün başarılar ihsan eylesin.” diye konuştu.

Bed-i Besmele törenlerinde ailelerinin karşılarına geçen öğrenciler, heyecanlı anlar yaşadı. Aileler de bu özel anı cep telefonlarına kaydetti.

Törenler öğrencilere kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketlerinin verilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan