Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, ''Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum'' projesi kapsamında Almanya'da yaşayan ailelere yönelik, "Aile Okulu Seminerleri" başlattı.

Seminerlerde; Almanya’da yaşayan ailelerin veya aile kurmak isteyen bireylerin karşılaştıkları sosyo-kültürel, psikolojik ve dini problemler karşısında sağlıklı ve tutarlı çözüm önerilerinde bulunulması hedefleniyor. 

Bu kapsamda düzenlenen ilk seminer Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, DİTİB Genel Başkan Kazım Türkmen'in konuşması ile devam etti.

Türkmen; “Aile toplumun temel taşıdır, çekirdeğidir, özüdür. Aile bozulduğunda toplum da bozulur. Bir medeniyeti yok etmek istiyorsanız, bir milleti yok etmek istiyorsanız yapacağınız ilk iş aileyi yok etmektir.” değerlendirmesinde bulundu.

"Günümüzde ailelerin ciddi yaralar alarak bozulmaya yüz tuttuğunun" altını çizen Türkmen, şunları kaydetti:

"DİTİB olarak bozulmaya yüz tutan aileyi kurtarmak için ne yapabiliriz diye uzun zamandır düşünüyoruz. Daha önce Almanya genelinde aile seminerleri verdik. Değişik bölgelerde yine vermeye devam edeceğiz. 'Aile Okulu' seminerleriyle biraz daha işi kurumsal bir yapıya doğru götürmeye çalıştık. Kadın kardeşlerimize yönelik her eyalette iki yıllık eğitim süreci olan, müfredat ve içerik hazırlıklarına başladığımız ihtisas eğitimi adı altında bir program üzerinde çalışıyoruz. İhtisas eğitimindeki amacımız da gençlerimizi ve camilerimizde görev yapacak fahri eğiticileri hem eğitmek hem de yetiştirmek. Her şeyden önemlisi bütün bu programların temelindeki amacımız aileyi korumak, aileyi yeniden inşa etmektir.

Günümüz toplumlarında ailelerde yaşanan problemler farklılık gösterebiliyor. Ama ailenin her toplum için sabiteleri vardır. O sabiteleri koruduğumuz zaman bütün toplumlarda aile düzelir. Ailede problem olunca toplumda da problem oluyor. Ailenin sabiteleri değişmez. Ailenin sabitlerinde eşler arasında sevgi ve sadakat olacak; ailede adalet, muhabbet, merhamet, iffet ve namus olacak, karşısındakine saygı ve sevgi olacak. Bu sabitelerin olduğu bir ailede bu problemlerin hiçbiri yaşanmaz. O zaman biz bu ailede sabiteleri nasıl kazanırız, bu sabiteleri nasıl aileye tekrar geri getiririz diye düşüneceğiz." 

"Aile Okulu" seminerinde ayrıca "Kur’an ve Sünnette Aile Modelleri" ve "Çocuklara Din ve Değerler Eğitimi" konularında sunumlar yapıldı.

Seminerinin dört hafta boyunca devam edeceği ve seminer sonunda katılımcılara "Katılım Belgesi" verileceği belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan