DİTİB Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya DİTİB yönetim kurulu üyeleri, dini danışma kurulu başkanları, eyalet ve bölge birliği başkanları, federal kadın, gençlik ve veli birliği başkanları ile bölge ve genel merkez birim müdürleri katıldı.

DİTİB Rehberlik, Denetim ve Teşkilatlanma Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen istişare toplantısı, Özel Kalem ve Koordinasyon Müdürü Alaattin Salçık’ın sunumu ve Düsseldorf DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Akpınar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Toplantının açış konuşmasını yapan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, geleneksel istişare toplantılarımızı pandemi tedbirlerinin hafiflemesiyle birlikte artık yüz yüze yapabiliyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 

Ukrayna savaşıyla birlikte dünyanın yeniden büyük çatışma sarmalına girme riskiyle karşı karşıya geldiğini belirten Türkmen, etnik veya dini ayrım yapılmaksızın dünyanın bütün toplumlarının barış içinde, huzur ve güven ortamında yaşamaya hakkı olduğunu ifade etti.

Toplantının ana temasının Audit, yani hizmet ve faaliyetlerin standartlaştırılması, kontrol ve denetimi olduğu söyleyen Türkmen, teşkilatlanmada kontrol ve denetimin hayati bir rolü olduğunu ifade etti.

Görevde bulunduğu dönemde en fazla önem verdikleri konunun istişare olduğuna vurgu yapan Türkmen; “DİTİB’de görev sorumluluğu ömür boyu devam eder. Dernek başkan ve yöneticilerimiz hizmetlerini Allah rızası için yapıyorlar. Dernek çalışmalarında istişare önemlidir. İstişareyle çözüme kavuşturulamayacak hiçbir konu yoktur.“ dedi.

Eğitim çalışmaları, öğrenci evleri, hayır hizmetleri, Ramazan ayı faaliyetleri ve dernek çalışmalarına değinen Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da Ramazan’da cemaatimizin emaneti olan zekât ve fitrelerini dünyanın dört bir tarafında fakir, yoksul ve savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere kumanya dağıtımı yapılacak. Dağıtımı da bizzat dernek yöneticisi gönüllerimiz aracılığıyla gerçekleştireceğiz. Dağıtıma DİTİB gönüllüleri bizzat refakat ve nezaret edecekler. Ramazan ayının bereketi her yere ulaşacak. Ramazan’ın bütün dünyaya hayr ve bereket, huzur ve mutluluk getirmesini niyaz ediyor, yapacağımız çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Derneklerin iş ve işlemlerinin tanımlanması, takibi ve tespiti, standartlar ve iyi uygulama örnekleri kapsamında “Audit Metodolojisi ve Sonuçları” üzerine Rehberlik, Denetim ve Teşkilatlanma Hizmetleri Müdürü Sami Sipahi ve Genel Sekreter Abdurrahman Atasoy tarafından yapılan konuşma ve değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan