Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na toplumun bütün kesimlerinden gelen destek artarak devam ediyor.

Suriye’de iç savaşın başladığı günden bu yana mazlumların ve mağdurların yanında yer alan TDV, “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” sloganıyla başlattığı projeyle İdlib’de “İyilik Konutları” inşa ediyor.

Bu kapsamda Paris Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Paris Din Hizmetleri Ataşeliği ve bağlı dernekler, savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na destek olmak amacıyla kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında 265 adet briket ev için gerekli olan ücret toplandı. 

DİTİB Paris Başkanı ve Paris Din Hizmetleri Ataşesi Bahtiyar Kargıoğlu, “Paris ve Nantes çalışma bölgelerimizde ikamet eden hayırsever vatandaşlarımız, on yıla yakındır Suriye’de yaşanan ve halen devam eden iç savaş mağduru ailelerin yaşadıkları sıkıntıları bir nebze de olsa giderilmesine katkı sağlamak için kampanyaya destek oldular.” dedi.

Başlatılan bu kampanyanın hayırsever kimseler tarafından ilgi ile takip edildiğini belirten Kargıoğlu, “Toplanan bağışları, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva’ temasıyla yürütülen İyilik Konutları Projesine gönderdik. Türkiye Diyanet Vakfının ilgili birimleri tarafından yaptırılan bu evlere ve oluşturulan sokaklara başta bağışçılarımız olmak üzere Derneklerimizin ve ‘DİTİB Paris Sokağı’ gibi isimler verilmekte olup ilgili görseller tarafımıza ulaştırılmaktadır. İnşa edilen bu evlerin amacı, savaşın acısını yaşayarak mağdur olan ailelerin sıcak bir yuvada hayatlarını devam ettirmelerini sağlamaktır.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan