Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtasının maddi imkansızlıklar nedeniyle su çıkarılamayan bölgelerinde "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında su kuyuları açmaya devam ediyor.  

Paris Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB Paris), Paris Din Hizmetleri Ataşeliği ve bağlı dernekler, Türkiye Diyanet Vakfının "Bir Damla Hayat" su kuyusu projesi için kampanya başlattı. 

Kampanya kapsamında toplanan yardımlarla Afrika’da 7 adet su kuyusu açıldı.

DİTİB Paris Başkanı ve Paris Din Hizmetleri Ataşesi Bahtiyar Kargıoğlu, "Hayırsever kardeşlerimiz, hayatın vazgeçilmezi olan suya bile ulaşmada zorluk çeken insanların bu çaresizliğine az da olsa derman olabilmek için kampanyaya destek oldular." dedi.

Kargıoğlu, "Toplanan bağışları, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Bir Damla Hayat’ su kuyusu projesine derhal gönderdik ve gerekli yazışmalarımızı yaptık. Türkiye Diyanet Vakfının ilgili birimleri tarafından Tanzanya, Senegal, Togo, Zimbabve ve Afrika’nın farklı ülkelerinde yaptırılan bu su kuyularına, öncelikle bağışçılarımızın ve ‘DİTİB Paris’ isimleri verilmekte olup gerekli görseller bizlere ulaştırılmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan bu su kuyuları sayesinde amaçlanan, temiz ve kaliteli bir içecek suya erişemeyen insanların aşına bir damla su olurken, hayatlarının yeşermesine ve geleceklerine umutla bakmalarını sağlamaktır. Yapılan bu su kuyularından temiz suya erişen insanlarda oluşan mutlulukla da bizler kendimizi daha da huzurlu hissediyoruz. Bizler DİTİB Paris ailesi ve Din Hizmetleri Ataşeliği olarak hem bize bağlı olan derneklerin hem de hayırsever kimselerin bizlere olan güvenlerine layık olmaya çalışarak, onların emanetlerini en kısa sürede yerlerine ulaştırıyoruz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan