Almanya'da DİTİB'e bağlı Kur’an kursu öğrencilerine “hayvan sevgisi” anlatıldı

"Öncelikle karakter eğitimi inşası" anlayışıyla başlatılan projede hayvan sevgisi ve merhameti konu alan seminer verildi ve tiyatro oyunları sergilendi.

Projenin uygulama kısmanda öğrencilerin yaşayarak, hissederek ve bağ kurarak öğrenmeleri için bir çiftlikde atlarla zaman geçirmeleri ve hayvanları daha iyi tanımaları sağlandı.

Öğrencilerin merak ettikleri konular, çiftlik görevlileri tarafından cevaplandırıldı.

Diyanet Haber sitesine projeye dair açıklamalarda bulunan Neuwied DİTİB Ravza Camii Din Görevlisi Fatih Aydemir şunları kaydetti:

"Bu eğitimi düzenlemekteki amacımız, İslam’ın her canlıya sonsuz merhamet ve saygı öğretisini merkez alan bir din olduğunu çocuklarımıza anlatmak. Bu faaliyetle gördük ki çocukların hayvanlarla iyi ilişkiler kurduğunda, hayatla olan bağları da güçleniyor. Çocukların sosyalliği artıyor ve en önemlisi empati duygularının güçlenmesine büyük katkı sağlıyor. Dolayısıyla farkındalık oluşturmak, hayvan sevgisini aşılamak, onların da bir canı olduğu, onların da Rabbimizin yarattığı bir varlık olduğu bilincini oluşturmak amacıyla ‘Öncelikle karakter eğitimi inşası’ projesi başlattık.”

Aydemir, çocukların gülümsemesine ve eğitimine katkı sağlayan dernek yönetimine, kadın kollarına ve emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan