Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii görevlileri, 2019-2020 eğitim öğretim yılında hafta sonları dini bilgiler kurslarına katılacak öğrencilere çanta ve "Dinimi Öğreniyorum Eğitim Seti" dağıttı.

"Camiyi Seviyorum ve Camiye Gidiyorum" sloganıyla hazırlanan ve 7-9 yaş grubuna özel tasarlanan çocuk figürlü sırt çantası ile kitaplardan oluşan eğitim setini Köln DİTİB Merkez Camii Din Görevlisi Naci Şengün’ün elinden alan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Şengün, "DİTİB olarak çocuklarımızın eğitimine destek veriyoruz. Cumartesi ve pazar günü kurslara katılan 400’ün üzerinde öğrenciye çanta ve kitaplarını dağıttık. ’Camiyi Seviyorum, Camiye Gidiyorum’ temalı çocuk figürlü sırt çantaları ile çocukların camilere gelmelerini ve bu amaçla camiye mahsus ders kitaplarını muhafaza edebilecekleri bir hazırlık yaptık. Namazı ve peygamber hayatlarını görsel ile anlatan hikâyeler, kâinat mucizesinin akıl almaz güzelliklerini ihtiva eden çoçuk serisi ile çocukların keşif ve merak dünyalarını geliştiren eserler, her bir öğrenciye hediye edildi. ‘Dinimi Öğreniyorum 1 ve 2’ ders kitaplarıyla zenginleştirilen kitap serisiyle, öğrencilere doğru bilgiyi kaynağından alma fırsatı sunulmuş oldu. Amaç teşvik ve sevdirmek. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı ve bereketli olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan