DİTİB Federal Gençlik Birilği ve Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Gençlik Birliği (KRV) organizesinde düzenlenen Öğrenci Fuarı'na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkez Konferans Salonu'nda düzenlenen Öğrenci Fuarı'nda Almanya'nın farklı üniversitelerinde okuyan öğrenci ve mezunları bölümlerini tanıtmak amacıyla stand kurdu.

Öğrencilerin akın ettiği fuarda üniversiteye hazırlanan öğrencilere bölüm tercihi konusunda bilgi verildi ve bölümler tanıtıldı.

Aday öğrenciler bölümlerle ilgili sorularına cevap alma imkanı buldu.

Fuarda ayrıca Uluslararası İlahiyat Programı (UIP) ve DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri tanıtıldı.

Fuarın açılışına DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, Federal Gençlik Birliği Başkanı Mustafa Salih Durdubaş, KRV Eyalet Gençlik Birliği Başkanı Seher Mavi ile standlarda görev yapan yüze yakın üniversite öğrencisi ve mezunlar katıldı.

- Gençlere verilen her türlü destek, gelecek adına atılmış önemli bir adımdır

Gençler tarafından düzenlenen Öğrenci Fuarı'na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, "Üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerimize rehhberlik yapmak amacıyla güzel bir organizasyon düzenlendi. Gençlere verilen her türlü destek, gelecek adına atılmış önemli bir adımdır. Küçük kardeşlerine abilik yapan gençlerimizin azmini ve gayretini görmekten ve fuara katılmaktan mutluluk duydum. Bu fuar gençlerin geleceklerini şekillendirmek ve yön çizmesi anlamında önemli bir etkinlik. Standlarda gönüllü görev alan kardeşlerime teşekkür ediyorum." dedi.

Üniversitelerin öğretmenlik, mühendislik ve mimarlık, eczacılık, tıp, medikal, beslenme ve gıda, Uluslararası İlahiyat Programı (UIP), İslam teolojisi, uluslararası ticaret, ekonomi, işletme, hukuk, film ve iletişim tasarımı gibi 60 farklı bölümüne dair tanıtım standlarının açıldığı fuar alanını gezen DİTİB Genel Başkanı Türkmen, tanıtıma yönelik gayretlerinden ötürü standlarda görev alan gönüllü öğrencilere teşekkür ederek bilgi aldı.

Gün boyu süren fuara binin üzerinde öğrenci ve velinin katıldığı belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan