"Şimdi Camilerimize Destek Çıkma Zamanı!” başlığıyla açılan kampanyada Almanya’da inşaatı devam eden ve ağır borç yükü altında bulunan camilere yardım çağrısında bulunuldu.

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Almanya genelinde "Şimdi Camilerimize Destek Çıkma Zamanı!” adıyla bir kampanya açıldığını belirterek, “Almanya'da orta ve büyük ölçekte inşaatı devam eden 50'yi aşkın cami ve bunun iki-üç katı sayıda caminin ağır borç yükü altında bulunduğu, bu ağır çarkın şimdiye kadar Cuma sergileri ve kermes gibi etkinliklerden elde edilen bağışlarla karşılandığı düşünüldüğünde, camilerimizin nasıl büyük bir krizle karşı karşıya bulunduğu rahatlıkla anlaşılacaktır.” dedi.

Türkmen, şöyle devam etti: “Mabetler, varlıklarını dünyanın her yerinde inananların hamiyeti ve sorumluluğuu altında sürdürür. Almanya'da da durum farklı değildir. Bugün sadece Teşkilatımıza bağlı yaklaşık 900 camimizde varlığını mensuplarımızın samimi, hasbi, fedakar gayret ve duyarlığına borçludur. Herkesin bireysel ve kurumsal tedbirlerini ivedilikle alma sorumluluğunda bulunduğu bu zorlu süreçte, kimlik ve geleceğimizin silinmez mührü olan camilerimizin desteklenmesi ve sürecin olumsuz tesirlerinden korunması yönünde bir kampanyanın başlatılmasının uygun olacağı mülahaza edilmiştir.”

Türkmen, kampanyada toplanacak bağışların, Almanya’da inşaatı devam eden ve ağır borç yükü altında bulunan camilerimize aktarılacağını söyledi.

Kampanyanın bereketli geçmesi dileğinde bulunan Türkmen, “Emek, umut ve birliğimizin simgesi olan camilerimizin kıyamete kadar payidar olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim. Bu vesileyle bir kez daha salgın tehdidi altındaki insanlık ailesinin bir an önce sağlık ve selamete kavuşması temennisiyle çalışmalarınızda başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Kampanyaya Paypal ile katılmak isteyenlerin [email protected] adresine, banka yoluyla ise Turkisch-Islamische Union ismiyle açılan DE95 3704 0044 0121 5177 19 numaralı IBAN hesabına para havale edebilecekleri belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan