Köln Bölge Kadınlar Kolu Başkanı Ümran Aslan, Bozkurt ilçesinde vatandaşların sıcak yemek ihtiyacını karşılamak için başlattıkları kampanyada topladıkları yardımın çekini DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen’e takdim etti.

Daha önce Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde yaşanan sel felaketinde, afet bölgelerine sıcak yemek ve su ihtiyacını karşıladığını ifade eden Köln Bölge Kadınlar Kolu Ümran Aslan, bu kez de sel felaketinin yaşanığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 10 günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılayacaklarını dile getirdi.

Örnek davranışlarından dolayı gönüllü kadınlar kolu başkanlarına teşekkür eden DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Örnek bir davranış gösterdiniz. Rabbim yapmış olduğunuz hayırları kabul eylesin. Rabbim’den sizlere bir hayırlı ve bereketli yaşam niyaz ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. DİTİB teşkilatımız bünyesinde gönüllü görev yapan bütün kadınlar kolu üyelerine ve kadın cemaatimizi tebrik ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Köln bölge kadınlar kolunun destekleriyle Bozkurt’ta binlerce afetzedenin 10 günlük sıcak yemek ihtiyacının karşılayacaklarını belirten Türkmen, “Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi üzerine de bölgeye ulaşarak sıcak yemek hizmeti veren TDV’ye ait mobil mutfak ekibi, çalışmalarını büyük gayretle sürdürüyor. DİTİB ailesi olarak orada bulunmanın önemli olduğunu biliyoruz. Bağış yapan, yardımsever insanlarımızın yardımları devam ettiği sürece biz de köprü olmaya devam edeceğiz. Afette hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Çek takdiminde; DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral, Köln Eyalet bölge Birliği Başkanı Adem Onur, Federal Kadınlar Kolu Koordinatörü Nurten Afet ve bölge derneklerin kadınlar kolu başkanları hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan