Kadın gönüllüler 1000 lahmacun yaptı, 2 bin Euro gelir elde etti

Marl DİTİB Fatih Camii’nin gönüllü kadınlar kolu üyeleri, selin yaralarını bir nebze olsun sarmak için lahmacun yapıp satışa sundu. Cuma namazının ardından lahmacun standının önünde uzun kuyruklar oluştuğu satıştan elde edilen 2 bin Euro gelir selzedelere bağışlandı.

Birlik ve dayanışma içinde olmak adına selden zarar görenlere bir nebze olsun katkı sunmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden gönüllü kadınlar kolu üyeleri,  “Elde edilen gelirle selzedelere yardım olarak gönderilecek olmasından da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kadınların böyle dayanışma içinde olması çok güzel. Hem bize hem de hayırseverlere mutluluk verdi. Bu etkinlikle kardeşlerimizle birlik ve dayanışma içinde olduğumuzu mesajını veriyoruz." diye konuştu.

Farkındalık oluşturan bir bağış kampanyası düzenlediklerini ifade eden Marl DİTİB Fatih Camii dernek başkanı Muhammet Çatmak, gönüllü kadınlar kolu üyelerine ve yoğun ilgi gösteren cemaate teşekkür etti.

Çatmak, “İnsanımız bir yerde hayri bir iş var ise muhakkak orada yer alıyor. Kadınlar kolu üyelerimiz örnek oluşturacak bir gayret gösterdi. Kendi elleriyle yaptıkları lahmacunlardan elde edilen gelirle bir çok kardeşimizin yarasının sarılmasına katkı sundular. Selde zarar gören kardeşlerimizin yanında olabilmek için güzel bir işe imza attılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Çatmak, "Selde yıkılan binalarda, hayatlarını kaybeden rahmet, yaralılara da acil şifa diliyoruz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Biz, sel nedeniyle mağdur olan insanların yanında olduğumuzu göstermek için birlik ve beraberlik içerisinde, güzel bir yardım kampanyası düzenledik. Başlattığımız kampanyaya verilen destek bizi fazlası ile mutlu etti. Cemaatimiz de bu kampanyaya büyük teveccüh gösterdi. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Sel felaketinin ilk anından itibaren DİTİB ailesi yaraları sarmak için topyekün seferber oldu ve yaraları sarmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Çatmak, etkinlik kapsamında elde edilen gelirler DİTİB tarafından kampanyaya bağışlanacağını kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan