DİTİB Federal Kadın Birliği’nin (BDMF) organizesinde eyalet ve bölge kadın birliklerinin temsilcileri hizmet içi eğitim seminerinde bir araya geldi.

BDMF Genel Sekreteri Rabiya Şahinarslan’ın sunumu ve Dahlem Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Demirbaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını BDMF Başkanı Safiye Kılıç yaptı. Kadın çalışmalarına yönelik desteklerinden ötürü DİTİB Genel Merkezine teşekkür eden Kılıç, Federal Kadın Birliği’nin faaliyetleri ve vizyonu hakkında bilgilendirmede bulundu.

İyilik hareketi yayılıyor, huzur duygusu çoğalıyor

Kadın faaliyetlerinin dernek çalışmalarına büyük katkı sunduğunu söyleyen, DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Sümeyye Öztürk-Mutlu, gönüllülüğün önemine vurgu yaptı. Mutlu, “Gönüllülük esasına dayalı çalışmalarımızda insanlığın geleceği için gayret ediyoruz, bu da huzur duygusunu kazanmamıza vesile oluyor. Parçası olduğumuz iyilik hareketinin başkasının hayatını nasıl değiştirdiğini gördüğümüz zaman özgüvenimiz artıyor. Bu duygular kendiliğinden gelişmiyor, çalışarak ve emek vererek oluyor” ifadelerini kullandı.

İnsanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz

Eyalet ve bölgelerdeki aktüel gelişmelerden bahseden DİTİB Genel Sekreteri Abdurrahman Atasoy, “Almanya’da bizler dinî cemaat olarak topluma hizmet etmeye her daim devam edeceğiz. Bu alanda kadınların toplumun inşa ve ihyasında ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Gelecek nesiller için gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Karşılaşacağımız olumsuz söylem ve eylemler bizleri yıldırmamalı. Biz buralıyız ve burada insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

İstişare akıl aşılamasıdır

İstişarenin akıl aşılaması olduğunu söyleyen DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, „Akıllar akıllara yardım eder. Meselelerimizi de istişare sayesinde hallederiz, akıllarınızı diğer insanların akılları ile aşılayın denmesi, istişarenin ne kadar önemli olduğuna işaret etmiştir“ dedi.

Kadın çalışmalarında eğitimin önemine değinen Türkmen, “Camilerde hizmet ederken, kendimizi de geliştirmeliyiz. İnsan devamlı kendini geliştirmeli, gelişen bir varlık olmalı. Eğer kendinizi geliştirmeyi bırakırsanız, insanları da geliştirmeyi bırakmış olursunuz. Siz yürüyemiyor iseniz başkasını yürütemezsiniz. Birey olarak başarılı olmak mecburiyetindeyiz. Siz gönüllüler olarak geleceğe yatırım yapmak ve gelecek nesillere hizmet etmek için çalışıyorsunuz.” diye konuştu.

İki gün süren hizmet içi eğitim seminerinde; DİTİB Akademi Müdürü Şeyda Can “Proje kaynakları, başvuru teknikleri ve proje yazma yöntemleri”, BDMF Başkanı Safiye Kılıç “Federal Birliği faaliyetleri”, Kadın Birliği Koordinatörü Nurten Afat “Kadın çalışmalarında dün ve bugün”, BDMF üyesi Kıymet Yavuz “Dernek kadın çalışmalarında motivasyon ve iletişim” konularında sunum yaptı.

Hizmet içi eğitim seminerinin sonunda DİTİB Federal Kadın Birliği’nden Hilal Erensoy, Tuğba Kölün, Şerife Sayım ve Gülsüm Çelik tarafından uygulanacak projelerle ilgili ortak çalışma grupları oluşturuldu.

DİTİB Federal Kadın Birliği’nin (BDMF) organize ettiği hizmet içi eğitim seminerine, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, DİTİB Genel Sekreteri Abdurrahman Atasoy, DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Sümeyye Öztürk-Mutlu ile eyalet ve bölge kadın birliklerinin temsilcileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan