Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) teşkilatına bağlı Stolberg, Bonn, Hückelhoven, Übach-Palenberg , Wassenberg ve Leverkusen Spor Klübü, selden zarar gören Sinzig, Stolberg, Erfstadt ve Ahrweiler şehirlerinde pide, su, temizlik malzemesi ve gıda yardımı su dağıttı. Bununla beraber DİTİB gönüllüleri selden zarar gören şehir sakinlerinin evlerinin temizlenmesine de yardım etti.


Sel felaketinin ardından DİTİB teşkilatının yardım kampanyası başlattığını söyleyen Eyalet Bölge Birliği Başkanı Adem Onur, „Selden en çok etkilenen şehirlere teşkilatımıza bağlı cami derneklerimiz ve gönüllü gençlerimiz acil ihtiyaçların karşılanmasında seferber oldular. İnsanlara yardımcı olmaları için ekipler oluşturduk. Yardıma ihtiyacı olan herkese yetişmeye çalıştık, yemek ve içecek dağıttık“ dedi.


‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir‘, düsturu gereği hareket ettiklerini belirten Onur, “Komşularımızın derdi ile hemhal olmak, onlarla dayanışma içinde olmak mü’minler olarak üzerimize düşen önemli bir sorumluluktur. Bu sorumlulukla hareket ettik.”diye konuştu.


Stolberg kentinde pide ve içme suyu dağıtımında Belediye Başkanı Patrick Haas’ın da bizzat gönüllülere yardımcı olduğunu belirten Onur, “Belediye Başkanı Haas’a DİTİB adına geçmiş olsun dileklerimizi ve her zaman yardıma hazır olduğumuzu ilettik. Kendileri de bu zor dönemde DİTİB’in yaklaşımından övgüyle bahsederek, teşekkürlerini bildirdiler.”

Editör: Mehmet Çalışkan