Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm etkinliklerini dijital ortama taşıdı.

Bu kapsamda "Rheinland-Pfalz DİTİB Eyalet Gençlik Birliği Genel Kurul Toplantısı", video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Almanya genelinde 16 Aralık’ta başlayan tam kapanma süreci, pek çok alanda faaliyetlere ara verilmesine yol açtı.

DİTİB, bu süreçte faaliyetlerini dijital platformlar üzerinden sürdürme kararı aldı.

Bu kapsamda elektronik ortamda gerçekleştirilen  "Rheinland-Pfalz DİTİB Eyalet Gençlik Birliği Genel Kurul Toplantısı"na Rheinland-Pfalz DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Celil Mahir Dindar, Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Yıldız, DİTİB Genel Merkez Gençlik Koordinatörü Eyüp Kaylon ve Eyalet Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile Eyalet Birliği üyesi cami derneklerinin gençlik kolları katıldı.

Genel kurul gündeminde pandeminin yanı sıra delege tespiti, divan heyeti seçimi, faaliyet ve mali raporların okunması, yönetim kurulunun ibrası ve yeni yönetim kurulunun seçimi ile dilek ve temenniler yer aldı.

"Gençlerin enerjisi ve dinamizmi güç kaynağımızdır"

Toplantı, Rheinland-Pfalz DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Celil Mahir Dindar’ın selamlama ve açılış konuşması ile başladı.

Dindar, "Gençlerin enerjisi, dinamizmi, heyecanı ve umutları bizim en büyük güç kaynağımızdır." dedi.

"Geleceği gençler inşa edecek"

Mevcut yönetime ve yeni seçilecek yeni yönetim kuruluna teşekkür derek başarı dileğinde bulunan Rheinland-Pfalz Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Yıldız, "Geleceğimizi inşa ederken, en önemli güç; donanımlı yetişmiş gençlerdir. Gençlik çalışmalarında her türlü maddi ve manevi fedakarlıktan kaçınmayacağız, destekleyeceğiz" diye konuştu.  

DİTİB Genel Merkez Gençlik Koordinatörü Eyüp Kaylon’un başkanlığında elektronik ortamda gerçekleşen genel kurulda, Eyalet Gençlik Birliği Başkanı Murat Uzunhasanoğlu, yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi ve muhabese raporunu paylaştı.

Editör: Mehmet Çalışkan