Almanya’nın Bobingen şehrinde vefat eden Güney Bavyera DİTİB Eyalet Birliği ve Bobingen Bilal-i Habeşi Camii Dernek Başkanı Şenol İşçi, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze namazına DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Güney Bavyera Eyalet Birliğine bağlı DİTİB cami derneklerinin başkan ve yöneticileri ile İşçi'in yakınları ve hemşehrileri katıldı.

Cenaze namazı öncesinde konuşan DİTİB Genel Başkanı Türkmen, Şenol İşçi’yi yakından tanıdığını ifade ederek merhumun DİTİB teşkilatının ve Almanya’da yaşayan Türk toplumunun meseleleriyle yakından ilgilenen, çalışkan, düzgün ve mütevazı birisi olduğunu dile getirdi.

Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şenol kardeşimiz amansız rahatsızlığına ve bu arada koronavirüs geçirmesine rağmen Almanya’daki müslümanların meselelerine hiçbir zaman duyarsız kalmamış ve son nefesine kadar cemiyet hizmetlerinden kendisini uzak tutmamış bir başkanımızdı. Bu yönüyle de hepimize örnek olacak bir hayat yaşadı. Zamanını, imkan ve mesaisini insanlık yararına, cemiyet yararına harcayan çok kıymetli bir hizmet arkadaşımızı kaybettik. Herkesin hayırla, hizmet ve fedakarlığıyla andığı bir başkanımız olarak, hem bizim hem de Bobingen’deki cemiyetimiz ve cemaatimizin gönlünde müstesna bir yeri olacak. Geride Bobingen’de örnek bir cami ve müessese bırakmış olması, onun için en büyük ahiret azığı olacak inşaallah.  Yüce Rabbimizden kendisini cennetiyle, cemaliyle şereflendirmesini niyaz ediyorum."

Ardından merhum İşçi için helallik isteyen Türkmen, daha sonra cenaze namazını kıldırdı.

Kılınan namazın ardından Şenol İşçi, aile kabristanlığına defnedildi.

Editör: Mehmet Çalışkan