Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camilerde Muharrem ayı dolayısıyla cuma namazının ardından aşure ikram edildi.

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen ve Berlin DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek, Berlin Şehitlik Camii'nde cemaate aşure ikram etti.

"Dini ve toplumsal bir kültürü yaşatmak için aşure ikram ettiklerini" belirten DİTİB Genel Başkanı Türkmen, muharrem ayının Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

Muharrem ayının bereket, huzur ve barış getirmesini Türkmen, “Tüm İslam aleminin Muharrem ayını tebrik ediyorum.” dedi.

Köln DİTİB Merkez Camii'nde düzenlenen aşure ikramına ise din görevlisi Naci Şengün, DİTİB Koordinasyon Müdürü Alaattin Salçık ve Personel Müdürü Ali Osman Aktaş katıldı.

Aşure dağıtımıyla aynı zamanda topluma paylaşma kültürünü de yansıttıklarını vurgulayan din görevlisi Naci Şengün, İslam kültürünün vazgeçilmezi olan aşure dağıtımının, evlere bolluk ve bereket getirdiğini ve DİTİB olarak bu kültürün devam ettirilmesine katkı sağladıklarını kaydetti.

Şengün, “Nasıl ki farklı tatlara sahip yiyecekler, aşure tatlısında buluşunca bambaşka bir tat oluşturuyorsa, farklı inanç ve kültürlere sahip insanlar da bulundukları ülkede, şehirde veya mahallede uyum, birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik içerisinde muhteşem bir mozaik oluşturmakta ve büyük bir milleti meydana getirmektedir." dedi.

Berlin ve Köln şehirlerinde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaklaşık bin kişiye aşure dağıtıldığı bildirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan