Völklingen DİTİB Selimiye Camii Dernek Başkanı Kamuran Başpınar, Völklingen Merkez İtfaiye Teşkilatı Başkan Yardımcısı Markus Menzel’e takdim etti.

Saarland Çevre Bakanlığı takdirle karşıladı

DİTİB derneğinin yüzde yüz pamuktan oluşan kumaş tedarik ederek maske yapımına başladığını ifade eden Başpınar, el yapımı maskelerin kalitesinin değişik çevrelerde duyulduğunu, Çevre ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı’nın da bu örnek çalışmayı takdir ederek derneğe daha fazla maske yapılması için 300 metrelik kumaş verdiğini bildirdi. 1500 maskenin dikildiğini ve bunların değişik yerlere, özellikle de Völklingen’deki yardım ve hayır kuruluşlarına dağıtıldığı ifade eden Başpınar, “Bu manada şehrimizin itfaiye teşkilatını da telefonla arayarak maske ihtiyacı olup olmadığını sorduk. Völklingen Merkez İtfaiye Teşkilatı Başkanı Christoph Ewen ve Başkan Yardımcısı Markus Menzel’den itfaiye erlerinin maskeye ihtiyaç duyduklarını öğrendik.” ifadelerini kullandı.

Kapımız bütün cemaate her zaman açıktır

Dernek başkanı Başpınar, itfaiyecilerin görev esnasında daha güvenli çalışmaları için maskeleri başkan yardımcısı Menzel’e teslim etti. Völklingen DİTİB Selimiye Cami Başkanı Başpınar’a bütün itfaiyeciler adına teşekkür eden Menzel, bu davranışın ve yardımlaşmanın olağan bir şey olmadığını ve DİTİB Selimiye Camii cemaatine her zaman kapılarının açık olduğunu ifade etti. Başpınar ise gelecekte maske ihtiyacı olduğunda itfaiyeye bir telefon kadar yakın olduklarını söyledi. Menzel ise bu örnek tekliften memnuniyetle faydalanmak istediklerinin belirterek başkan Başpınar’a sağlıcakla kalmasını dileyerek, tekrar teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan